Diari La Veu del País Valencià
‘Açò és la fi’, Tauroni en saber que Blasco deixa de ser conseller
Europa Press / València

Varea s’ha pronunciat així en la seua declaració en qualitat de testimoni en el judici que se segueix al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) per la primera peça del ‘Cas Blasco’, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta conselleria a la Fundació Cyes l’any 2008.

Varea va estar treballant per a diferents empreses de Tauroni -únic acusat a la presó- des de l’any 2002 fins a 2012, i ha afirmat que el seu llavors cap li va comentar que “coneixia” Blasco.

Al testimoni se li ha exhibit un correu electrònic que li va remetre Tauroni l’any 2011, en el qual li deia “açò pinta malament, molt malament” i li demanava que mirara una notícia adjunta en la qual s’indicava que Blasco passaria a ser síndic del PP a Les Corts, i deixaria de ser conseller. En ser preguntat per aquestes afirmacions, ha explicat que Tauroni estava “preocupat” perquè Blasco es quedava sense cartera.

Així mateix, se li ha mostrat un altre correu, del mateix any, en el qual el seu excap li deia “Açò és la fi”. Aquest correu coincidia amb el nomenament del nou govern de la Generalitat, en el qual Blasco ja no figurava com a conseller.

En ser interpel·lat al fet que obeïa aquesta expressió, ha dit que no està segur, però en aqueix moment estava negociant la seua eixida de l’empresa i “ell també em pintava malament les circumstàncies per a donar-me una indemnització baixa”, ha assenyalat.

Varea, qui ha declarat que mai va veure Tauroni amb Blasco, ha afirmat que també va treballar per a Arcmed, entitat que va emetre factures a la Fundació Cyes pels projectes a Nicaragua.

Sobre aquesta mercantil, ha indicat que no tenia treballadors, almenys “directament”, i ha asseverat que ell emetia les factures i la quantificació d’acord amb el que li transmetia la seua excap. “Jo no tenia cap criteri per a la quantificació”, ha posat de manifest.

Comparteix

Icona de pantalla completa