Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez aprova una subvenció ‘a dit’ per al poble del seu vicepresident tercer

La localitat de Busot (l’Alacantí) veurà pròximament com milloren les seues instal·lacions poliesportives. Això serà gràcies a la subvenció nominativa que la Diputació d’Alacant, governada pel Partit Popular, ha decidit atorgar a aquesta població de 3.200 habitants. Una ajuda que suma 777.146 euros i que servirà per a “l’execució de coberta i construcció d’una pista poliesportiva”.

Una bona notícia, sense dubtes, per a aquesta localitat, però que ha despertat les crítiques de l’oposició, atesa l’estreta vinculació del president de la institució César Sánchez amb aquesta població, segons avança aquest divendres el diari Información. I és que Busot, amb poc més de 3.000 habitants, és el poble que governa el seu vicepresident tercer, el també popular Alejandro Morant, que alhora és delegat d’Hisenda de la Diputació d’Alacant.

La subvenció és la més alta de les que s’han assignat ‘a dit’ a la Diputació d’Alacant des que Sánchez s’autoadjudicara, fa poc més d’un any, dos milions d’euros per a unes rotondes en Calp, on és alcalde, la qual cosa va originar llavors una forta polèmica.

La fórmula de les ajudes nominatives permet al municipi de Busot estalviar-se el percentatge que sí que pagaria mitjançant els plans de concurrència, on les localitats assumeixen una part de la despesa del projecte i que sol oscil·lar entre el 20% i el 30% del total dels treballs d’execució. Tant Compromís com Esquerra Unida han criticat la mesura, ja que es tracta, segons denuncien, d’un “greuge comparatiu” i han defensat un repartiment objectiu de les ajudes de la Diputació d’Alacant.

Més diners que per a obres hidràuliques

Després de fer-se pública la notícia, el grup de Compromís a la Diputació d’Alacant ha denunciat l’arbitrarietat i la “vocació electoralista” de l’equip de govern en la concessió d’ajudes ‘a dit’ realitzada per la institució que presideix César Sánchez. Així, la coalició ha denunciat en un comunicat que la subvenció concedida a l’Ajuntament de Busot, governat pel vicepresident tercer de la Diputació, supera tota la inversió en obra hidràulica (649.563 euros) destinada als 141 pobles d’una demarcació amb dèficit hídric.

“Li hem vist l’autèntica cara a la diputació de César Sánchez, qui diu que representa tota la província i els seus pobles: és la cara del ‘cortijo’, la de la subvenció i discriminació ‘a dit’”, assenyala Compromís en el comunicat. “Els números mostren la hipocresia del que rescata guerres de l’aigua de l’oblit i reclama transvasaments per a després invertir en un pavelló del poble d’un dels seus vicepresidents 118.000 euros més que en les infraestructures hídriques d’altres pobles deficitaris en aigua”, ha manifestat el portaveu adjunt de la coalició en la Diputació d’Alacant, José Manuel Penalva.

Des del grup Compromís es torna a insistir en la necessitat d’implementar criteris de subvenció concordes als presentats per la coalició en el seu Pla Objectiva després d’aquest nou escàndol de subvencions ‘a dit’ i avisa que estarà alerta davant qualsevol moviment semblant en les futures comissions. “Mentre els municipis han de presentar-se a concursos de concurrència en què paguen entre el 20 i el 30%, el president i vicepresident viatgen en primera i es concedeixen ajudes per a rotondes que hauria de pagar l’Estat i pavellons que curiosament es volen inaugurar en any electoral”, ha denunciat Penalva.

“L’assumpte és lleig perquè al gener aprovem 150.000 euros en ple per al senyor Morant i fa dos dies ens presenten en comissió i, d’amagat, tot un conveni de 755.000 euros per al poble del qual és alcalde Alejandro Morant, de 2.900 habitants, i amb el qual s’estalviarà 140.000 euros d’IVA. Açò és injust per a la resta de pobles”, ha conclòs Penalva.

Comparteix

Icona de pantalla completa