Diari La Veu del País Valencià
Alacant té 10 dies per a impedir que tota la ciutat tinga llibertat horària en estiur

La Conselleria d’Economia obri aquest dissabte un període d’audiència pública de deu dies hàbils per a presentar al·legacions a la proposta de declarar tota la ciutat d’Alacant com a zona de gran afluència turística (ZGAT) i permetre la lliure obertura dels comerços els diumenges i festius del 15 de juny al 15 de setembre, amb l’única excepció del 24 de juny, dia de la Cremà de les Fogueres.

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, va anunciar aquest dijous que presentarà com a al·legacions la proposta de l’Ajuntament sobre els horaris comercials. La postura del consistori passa per limitar la zona de gran afluència turística al centre de la ciutat.

La iniciativa del departament que dirigeix Rafa Climent és mantindre la consideració de ZGAT per a les zones de la platja de Sant Joan, l’Albufereta, Saladar i la façana marítima de la ciutat, des de l’estàtua de Canalejas fins a l’estació de la Marina (l’Esplanada). Aquesta consideració es mantindrà entre Diumenge de Rams i el dilluns següent a Dilluns de Pasqua, a més dels mesos de juliol, agost i setembre.

La proposta, que té una vigència de quatre anys, va sorgir després que tres centres comercials guanyaren per sentència judicial la seua inclusió a la ZGAT, que l’Ajuntament d’Alacant havia circumscrit només al centre d’Alacant. El 2 de juny, la direcció general de Comerç va executar la sentència i va incloure les grans superfícies a la zona de lliure obertura en festius.

Comparteix

Icona de pantalla completa