Un estudi dóna a conéixer la vitamina secreta de l'orxata

El descobriment de la biotina és el resultat d'una investigació de la Universitat de València, la Universitat de Química i Tecnologia de Praga i el CSIC
/ València
15 juny 2017 17:03h

Una investigació de la Facultat de la Farmàcia de la Universitat de València, la Universitat de Química i Tecnologia de Praga i el Consell Superior d'Investigacions Científiques ha descobert, després d'un any i mig de treball, la "vitamina secreta" de l'orxata. Es tracta de la biotina, coneguda també com a vitamina B7, vitamina B8 o vitamina H. Així ho ha comunicat la companyia valenciana Món Orxata, en una nota en què destaca que s'han trobat en l'orxata nivells significatius d'aquesta vitamina.

La biotina és una vitamina important en la nutricosmètica, una nova disciplina que aplica a la cosmètica coneixements científics sobre l'ús de complements i nutrients. Algunes de les funcions més rellevants que se li atribueixen són la cura de la pell i el manteniment del teixit muscular, així com l'enfortiment de la queratina. A més, actua en la degradació i reducció dels sucres i greixos del cos humà.

Aquesta és l'última part d'un treball conjunt realitzat per les tres institucions, que va acabar fa unes setmanes i que ja s'ha enviat a revistes científiques a l'espera de validació. La investigació també conclou que hi ha cinc vegades més biotina en l'orxata natural que en la industrial. Es parla d'orxata natural per a referir-se a aquella que no s'ha sotmés a cap tipus de tractament tèrmic i que, per tant, té una durada màxima de cinc dies.

next