Diari La Veu del País Valencià
Bromera reinterpreta els contes tradicionals valencians per a fomentar la lectura

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha presentat, aquest dijous, a Alzira, la campanya d’animació lectora Llegir en valencià, les nostres contalles, una iniciativa que l’entitat cultural posa en marxa des de fa dotze anys i que compta amb el suport de més de cinquanta institucions de diferents àmbits. És una campanya que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les contalles tradicionals perduren en el temps.

La campanya està formada per onze llibres, cadascun dels quals conta la història que, al voltant d’una contalla popular valenciana, han imaginat i escrit autors de renom de País Valencià, com és el cas de Carles Cano, Francesc Gisbert, Fina Girbés, Pepa Guardiola, Josep Franco, Vicent Borràs, Raquel Ricart, Isabel Canet Ferrer, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Esperança Camps.

Sobre els autors, el representat de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, en declaracions al Diari La Veu, ha destacat que un dels objectius d’aquesta nova edició “ha sigut aconseguir que les autores tinguen una representació del 50%. Tenim magnifiques escriptores a les quals hem de donar suport”, ha assenyalat. Fluixà ha afegit que un altre objectiu és que aquests llibres “arriben a tot arreu del País Valencià”, alhora que ha recordat que, sumant les edicions anteriors, s’han “repartit al voltant de dos milions d’exemplars”.

Representants institucionals, empreses i patrocinadors, a l’acte de presentació de la campanya Llegir en valencià. / DIARI LA VEU

A l’acte, que ha estat amenitzat per Pep Gimeno ‘Botifarra’, a banda de patrocinadors i col·laboradors, ha pres la paraula el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, qui ha lloat “la tasca de la Fundació Bromera” pel foment de la lectura. A més, Ferrer ha ressaltat la importància d’aquest tipus de llibres perquè “són el primer contacte que pot tindre el ciutadà amb la nostra llengua”.

Els llibres, que es podran aconseguir als diaris Levante i Información cada diumenge, han estat seleccionats per a agradar tant lectors poc habituats com aquells amb més experiència. A més, en cada títol hi ha informació d’altres obres d’autors valencians per a continuar llegint en valencià i que estan disponibles en biblioteques i llibreries. Els llibres incorporen també un glossari amb les paraules més significatives de la narració i també curiositats relacionades amb la història. Per a tots els qui completen la col·lecció de llibres, hi haurà un CD exclusiu amb quatre relats en format àudiollibre.

Comparteix

Icona de pantalla completa