Diari La Veu del País Valencià
El segon dia de vaga dels estibadors paralitza el port de València

La segona jornada de la vaga de 48 hores convocada pels estibadors en tots els recintes portuaris espanyols ha tornat a ser secundada pel 100% del sector al port de València, tal com va passar aquest dimecres. La jornada es desenvolupa aquest dijous amb molt poca activitat i amb el trànsit de camions pràcticament aturat, segons fonts portuàries.

En concret, a la terminal de Noatum no hi ha cap vaixell i 12 vaixells es troben esperant a la zona de fondeig. A les 12 hores ha començat una marxa d’estibadors des de la Societat d’Estiba i Desestiba del Port de València (Sevasa) fins la terminal de Noatum, segons han apuntat fonts del recinte.

Els accessos a les instal·lacions portuàries per la V-30 no han registrat “cap problema”, segons el Centre de Gestió de Trànsit. La vaga de 48 hores consecutives, que s’estendrà fins a les 8h de divendres, es produeix a causa de la manca d’acord entre els sindicats del gremi i la patronal Anesco per a negociar un nou conveni després de la reforma del sector anunciada pel govern espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa