Diari La Veu del País Valencià
‘Génova’ imposa una gestora al PP de València per la falta d’acord entre Betoret i Contelles per a fer una llista única

El coordinador general del Partit Popular i responsable d’Organització, Fernando Martínez-Maillo, i la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, van acordar, dimecres a la nit, la creació d’una gestora provisional en el PP de la demarcació de València, que serà presidida pel diputat al Congrés i exalt càrrec de la Generalitat Rubén Moreno.

La direcció estatal del PP ha comunicat la constitució d’aquesta gestora al fins ara president dels populars de la demarcació de València, Vicente Betoret, que ha acceptat deixar la direcció del partit per a “mantenir la unitat” i “rebaixar la tensió”. Ambdues parts van tractar aquesta qüestió en una reunió celebrada aquest dimecres per a tractar la situació del PP de València, enfrontat per la divisió entre els partidaris de l’actual president i els de la candidata Mari Carmen Contelles, que té el suport de la direcció del PPCV. La direcció estatal va demanar a Betoret i Contelles que presentaren una llista única però l’acord no ha sigut possible.

Betoret va exposar a ‘Génova’ que acceptava a la constitució d’una gestora sempre que siga provisional i estiga condicionada a la celebració d’un pròxim congrés “amb totes les garanties” i amb l’objectiu de “garantir als militants la llibertat per a triar president”.

El fins ara president ha assenyalat que la seua intenció és “anteposar la voluntat democràtica dels militants” al seu càrrec, “sempre que se celebre el congrés”. A més, ha comunicat a la direcció estatal del partit que “no té problema” a deixar el càrrec uns mesos per a ser triat en els pròxims mesos si amb això es desbloqueja el congrés provincial i es fa “en el marc de la unitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa