Diari La Veu del País Valencià
El taulell abandona la patronal insolvent de Castelló

La Confederació d’Empresaris de Castelló (CEC) confirma una baixa de pes. La potent Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (Ascer) va comunicar oficialment el passat divendres la seua marxa de la patronal castellonenca, en concurs de creditors. Segons Ascer, es tracta d’un preavís, atés que cal comunicar la baixa amb tres mesos d’antelació, de manera que seguirà pertanyent a la CEC fins al mes d’octubre.

Ascer va anunciar a la junta directiva de l’entitat la seua baixa de la CEC la setmana passada, en conéixer que l’organització es resistirà a la liquidació, tot i acumular un deute de dos milions d’euros. En la mateixa reunió, va anunciar la marxa de la CEC la patronal turística Ashotur.

La patronal del taulell forma part de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la nova patronal autonòmica, mentre que la incorporació d’Ashotur a l’organització presidida per Salvador Navarro podria aprovar-se en la propera junta directiva de la CEV, que se celebrarà aquest dijous.

La CEC busca un conveni per a negociar el deute

A més a més, el president de la junta gestora de la CEC, Néstor Pascual, ha indicat que el jutge ha rebut l’informe de l’administradora concursal i aquest dijous o aquest divendres l’entitat presentarà el conveni per a negociar el deute milionari.

El cert, però, és que l’informe de l’administradora concursal fia el futur de la CEC a obtindre els ingressos de la Llei de Participació i Col·laboració Institucionals, els fons que la Generalitat abona als sindicats i patronals més representatius per a finançar les tasques de diàleg social.

En el passat, Cierval rebia aquesta subvenció, de prop d’1,5 milions d’euros, i la repartia entre les patronals provincials: la CEV, Coepa i la CEC. Fonts patronals adverteixen que, enguany, desapareguda Cierval, aquesta línia de subvencions tindrà com a destinatària l’organització més representativa d’àmbit autonòmic, la CEV.

Comparteix

Icona de pantalla completa