Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València dóna 24 hores per a desocupar el Lluís Vives

La Universitat de València ha donat un termini de 24 hores per a la desocupació pacífica del Col·legi Major Lluís Vives, segons ha aprovat aquest dimecres per unanimitat el Consell de Govern de la institució acadèmica, que confia que “l’eixida voluntària dels actuals ocupants” tindrà lloc dins d’aquest termini. En cas contrari, ha anunciat que instarà l’autoritat judicial a iniciar els tràmits per tal de restituir a la Universitat l’ús de les instal·lacions.

Segons fonts de la UV, membres del Consell de Govern han realitzat, sense èxit, “esforços” per tal d’arribar a una solució negociada davant la situació de l’edifici, ocupat des del passat 1 de maig. “La mediació a hores d’ara es troba estancada. Ha estat impossible realitzar una reunió directa entre representants de la institució acadèmica i dels ocupants”, segons ha informat el gerent, Joan Oltra, en un comunicat fet públic aquest dimecres.

Per la seua banda, el vicerector d’Economia i Infraestructures, Juan Luis Gandía, ha explicat que els plans de la Universitat per a l’edifici passen per una reforma integral del mateix, amb la finalitat de destinar-lo a donar serveis als estudiants i a realitzar activitats de participació i culturals.

El punt primer del text aprovat pel Consell de Govern de la UV en sessió extraordinària aquest 14 de juny reitera a les persones que ocupen sense autorització l’edifici “que abandonen immediatament les instal·lacions d’aquest bé de rellevància local per a poder posar en marxa les tasques d’intervenció planificades i assegurar la conservació de l’edifici i la seguretat de les persones ocupants”. En cas de no produir-se la “immediata” desocupació –en un termini de “24 hores màxim”–, la UV ha anunciat que instarà l’autoritat judicial “a iniciar els procediments jurídics oportuns i les actuacions que d’aquests se’n deriven per tal de restituir a la Universitat de València la capacitat de fer un lliure ús d’aquest edifici en el marc de la seua autonomia universitària”.

El passat 1 de maig una vintena de persones va ocupar el Col·legi Major Lluís Vives de la UV, un edifici que es trobava tancat per problemes estructurals i a l’espera de rehabilitació. El grup va entrar a l’immoble després de forçar l’entrada que dóna al carrer i la de l’edifici. Posteriorment, van penjar una pancarta a la façana amb el lema “La ingovernable. Espai alliberat”. L’assemblea va ocupar l’antiga residència amb la intenció de fer del complex abandonat un centre social.

Comparteix

Icona de pantalla completa