Diari La Veu del País Valencià
Economia ofereix llibertat horària als comerços de tot Alacant, però només en estiu

La Conselleria d’Economia ha proposat declarar tota la ciutat d’Alacant com a zona de gran afluència turística (ZGAT) i permetre la lliure obertura dels comerços els diumenges i festius del 15 de juny al 15 de setembre, segons Europa Press. L’única excepció és el 24 de juny, dia de la Cremà de les Fogueres, “no susceptible d’obertura”. La vigència de la proposta és de quatre anys.

La iniciativa del departament que dirigeix Rafa Climent és mantindre la consideració de ZGAT per a les zones de la platja de Sant Joan, l’Albufereta, Saladar i la façana marítima de la ciutat, des de l’estàtua de Canalejas fins a l’estació de la Marina (l’Esplanada). Aquesta consideració es mantindrà entre el Diumenge de Rams i el dilluns següent a Dilluns de Pasqua, a més dels mesos de juliol, agost i setembre.

La proposta no és definitiva i s’hi pot interposar un recurs d’alçada davant la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible. Sorgeix després que tres centres comercials guanyaren per sentència judicial la seua inclusió a la ZGAT, que l’Ajuntament d’Alacant havia circumscrit només al centre d’Alacant. El 2 de juny, la direcció general de Comerç va executar la sentència i va incloure les grans superfícies a la zona de lliure obertura els festius.

Rebuig de l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Alacant ha rebut la possible mesura amb “indignació” i la qualifica de “falta de respecte” i “imposició”. Aquest dijous es reuniran l’alcalde, Gabriel Echávarri, i el director general de Comerç, Natxo Costa.

Comparteix

Icona de pantalla completa