Diari La Veu del País Valencià
Alerta taronja per temperatures de fins a 39ºC en 28 municipis de l’interior de València

La Conselleria de Sanitat Universal, d’acord amb les prediccions de la fundació CEAM (Centre d’Estudis Ambientals Mediterranis), ha decretat aquest dimecres l’alerta taronja –nivell alt– en la zona climatològica 17 de la demarcació de València, que comprén un total de 29 municipis de les comarques de la Ribera Alta i la Costera. Segons les previsions, a aquestes localitats les temperatures podrien arribar a superar hui els 39 graus centígrads.

Davant aquestes previsions, la Generalitat Valenciana ha enviat una circular als ajuntaments de les localitats afectades per tal que activen les mesures necessàries per a transmetre recomanacions a la població per a prevenir els efectes de la calor en els col·lectius més vulnerables: persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

En concret, l’alerta decretada aquest dimecres afecta els municipis d’Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Ènova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Lloc Nou d’en Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera i Xàtiva.

Per a demà, dijous, l’alerta per temperatures extremes es mantindrà en aquests municipis i s’estendrà als de la zona climatològica 18, integrada per les localitats d’Atzeneta d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, el Palomar, Guadasséquies, la Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, l’Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Quatretonda, el Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig i Vallada.

Previsions per a dijous 15 de juny. / CEAM

Segons les previsions, les temperatures extremes d’aquesta onada de calor que afecta el País Valencià baixaran divendres i tornaran a pujar dissabte.

La Conselleria de Sanitat Universal recomana a la ciutadania dels municipis afectats no eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals de les façanes exposades al sol, així com situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, s’insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sed; a evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i a consumir preferentment plats freds, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa