Diari La Veu del País Valencià
Marina Albiol desobeeix el reglament de l’Europarlament intervenint en valencià

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, es va sumar a la protesta de diversos europarlamentaris que, ahir dilluns, durant la sessió plenària de l’Eurocambra a Estrasburg, van fer les seues intervencions en llengües no oficials de la Unió Europea en protesta per la discriminació que les llengües minoritzades pateixen a les institucions europees, on encara no són oficials.

“Han passat 25 anys de l’aprovació de la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries i encara no podem parlar en la nostra llengua al parlament que, suposadament, representa tots els ciutadans i ciutadanes d’Europa”, va remarcar Albiol en la seua intervenció. Marina Albiol també va recordar que la discriminació cap a parlants de llengües minoritzades continua sent una realitat. Albiol ha recordat que, des d’Esquerra Unida, han denunciat reiterades vegades “la injustícia que suposa que continuen existint llengües discriminades”, davant la qual cosa defensa que “les institucions europees haurien de donar exemple en aquest sentit”. Però, en lloc d’això, lamenta la portaveu d’EU, “han convertit en paper mullat una carta que, 25 anys després d’haver-se subscrit, és incomplida sistemàticament”.

L’acció de desobediència partia d’un acord entre alguns diputats de l’intergrup de llengües regionals i minoritàries de l’Europarlament, el qual va permetre que per primera vegada s’escoltara a una sessió plenària de la cambra el català, el gallec o l’èuscar.

Comparteix

Icona de pantalla completa