Diari La Veu del País Valencià
T2: les associacions de veïns reclamen reprendre també les obres fins a Natzaret

La Federació d’Associacions de Veïns ha exigit que la represa de les obres de la T2 de Metrovalencia es faça en una sola fase des del carrer d’Alacant fins al barri de Natzaret i no només fins a l’Oceanogràfic. L’entitat ha lamentat en un comunicat que el Consell “que venia a rescatar persones, prioritze una vegada més l’arribada de turistes a la Ciutat de les Ciències a la connexió dels veïns de la perifèria amb el centre”.

Per a la presidenta de l’associació, María José Broseta, “tot i que és una bona notícia que es desbloquege el projecte, tot el que no siga que s’execute tot el tram des de Russafa fins a Natzaret ens sembla un pegat”. A més, ha opinat que és “injustificable” que “per uns pocs metres i tenint la plataforma construïda amb les vies instal·lades es deixe aïllat i sense servici el barri de Natzaret”.

En la mateixa línia, el portaveu de l’associació de veïns de Natzaret, Julio Moltó, ha qualificat de “molt mala notícia” la represa de les obres de la T2 fins a l’Oceanogràfic en una primera etapa. Per la seua banda, el portaveu de Nazaret Unidos, José Antonio Barba, ha titllat la decisió de prioritzar el tram Alacant-Oceanogràfic com “un nou greuge cap al barri de Natzaret, que quedaria novament aïllat del centre de la ciutat.

La voluntat del Consell és enllestir la línia fins a Natzaret, si bé el compromís d’inversió de 50 milions d’euros anunciat aquest dilluns correspon al tram de metro entre el carrer d’Alacant i el del General Urrutia i al tram en superfície fins a l’Oceanogràfic. Enllestir tota la infraestructura costa 172 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa