Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia demana 11 anys de presó per a l’exvicepresident de la Diputació de Castelló

La Fiscalia de Castelló sol·licita 11 anys de presó per a l’exalcalde de la Vall d’Alba i expresident de la Diputació, Francisco Martínez (PP), al qual acusa de concertar-se amb la seua filla i amb un empresari, entre 2005 i 2014, per a, amb la informació privilegiada de què disposava com a primer edil de la localitat, adquirir finques i beneficiar-se d’una important revaloració en vendre-les al promotor urbanístic. En altres ocasions, però, la intenció era reservar-les a nom de les societats de què era propietari fins al moment que considerava oportú.

El ministeri públic acusa l’exvicepresident de la Diputació, que va ser número dos de Carlos Fabra, d’un delicte continuat d’ús d’informació privilegiada per autoritat, així com d’un altre de negociacions prohibides als funcionaris, a més de frau administratiu en concurs amb malversació de cabals públics i blanqueig de capitals. A més de la pena de presó, Fiscalia demana que se li imposen a Martínez multes que sumen més d’1.300.000 euros, així com la seua inhabilitació per a ocupar un càrrec públic per un període de 21 anys.

Per la seua banda, l’acusació, exercida pel PSOE, eleva la petició de presó per a Francisco Martínez a 16 anys de presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa