Diari La Veu del País Valencià
Compromís critica el nomenament d’un conseller del CJC cessat fa dos mesos per malfeiner
RedactaVeu / Valencia

Segons indica la diputada Mònica Oltra en la sol·licitud presentada davant Les Corts, “no és comprensible que Fernández Roldán siga cessat el passat mes de desembre com a secretari general del CJC perquè no realitzava la seua feina i utilitzava les instal·lacions de l’organisme per a atendre la seua activitat empresarial i dos mesos després el govern del PP el nomene conseller del CJC”.

Oltra considera que darrere del nomenament “hi ha interessos relacionats únicament amb les disputes internes del PP”, ja que, afegeix, “no té cap justificació que Fabra promocione en el CJC una persona que ja se sap que l’únic que l’interessa són els seus negocis i va ser destituït per eixe motiu”. Per a la diputada de Compromís, aquesta decisió és “del tot absurda” perquè entra en contradicció amb la reducció de membres del CJC que ha impulsat el mateix Fabra.

Sou suculent “per no fer res”

A més, el grup Compromís considera que l’estalvi en aquestos organismes ha de vindre per deixar de pagar a persones com Federico Fernández Roldán, “qui cobrava com a secretari general del CJC sense fer la seua funció”, per la qual cosa es pregunten sobre quants casos com aquest hi haurà en la Generalitat “d’alts càrrecs nomenats a dit als quals s’està pagant suculents sous per no fer res”.

Segons Mònica Oltra, el nomenament de Fernández Roldán suposa un incompliment de la normativa que regula el CJC, ja que els seus consellers han de ser professionals i científics que s’hagen distingit en el camp del Dret amb més de deu anys d’exercici professional, o siguen juristes de reconegut prestigi i amb experiència en assumptes d’Estat o autonòmics.

Pel que fa a aquesta qüestió, Compromís recorda que a l’exsecretari general del CJC no se li coneix vessant jurídica rellevant, “només que és una persona centrada en els seus negocis”. A més, afegeixen, existeix un règim d’incompatibilitats dels consellers de CJC “que impossibilitaria Fernández Roldán a continuar al capdavant dels seus negocis, com la SICAV de la qual és president”.

Finalment, el grup parlamentari assegura que Fernández Roldán “deixe ara de banda les seues empreses per a centrar-se en el CJC”, amb la qual cosa després del seu nomenament com a conseller “tornarem a pagar a un membre del CJC que no realitzarà la seua feina”, conclou Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa