Diari La Veu del País Valencià
Oriola ofereix la ruta hernandiana ‘Perito en lunas’

Miguel Hernández, la lluna i la seua Oriola natal. Aquests tres elements són els que formen la ruta hernandiana, anomenada ‘Perito en lunas’, que acollirà Oriola les properes quatre nits de lluna plena: les del 10 de juny, 8 de juliol, 5 d’agost i 9 de setembre.

Passejar pels carrers i les places que va recórrer durant la infantesa i primera joventut mentre es llegeixen els seus poemes és una experiència que apropa un poc més la figura del poeta.

Miguel Hernández, com a persona molt lligada a la natura, coneixia molt bé la serra, l’horta i els camps per on portava a pasturar les seues cabres. Els cicles lunars, doncs, no li eren estranys; fins i tot, li agradava escriure a la llum de la lluna. De fet, hi va pensar quan va titular el seu primer llibre: Perito en lunas. És per això que la ruta que es podrà gaudir a partir del proper dissabte ha pres el nom del poemari.

El recorregut que es proposa pel centre de la ciutat comença a la plaça de Ramón Sijé i continúa pel carrer de Masquefa, per la travessia de Masquefa, la plaça de les Comèdies, el carrer de les Comèdies, el carrer del Doctor José María Sarget, la plaça de l’Anunciació, el carrer Major de Ramón y Cajal, el carrer de Colón, la plaça de la Comtessa Vía Manuel, el carrer de la Paja, el carrer de Santa Brígida, el carrer de Triana, la travessia de Triana, el carrer de Santa Justa i el carrer del Marqués de Arneva, fins arribar a la plaça de les Saleses. Amb tot, és una síntesi de les altres tres rutes que es fan durant l’any i l’única nocturna, aprofitant la bona temperatura estival. El recorregut permetrà fer una revisió general de la vida i obra de Miguel Hernández, des de la seua infantesa fins a la seua mort al Reformatori d’Adults d’Alacant. Durant el passeig s’intercalaran lectures de poemes amb representacions d’algunes de les seues obres i mentrestant es podrá gaudir de la visió nocturna de la ciutat d’Oriola.

Aquesta activitat que ofereix l’Ajuntament d’Oriola és gratuïta, té una durada d’unes dues hores, a partir de de les 10 de la nit, i no té límit de participants.

Comparteix

Icona de pantalla completa