Diari La Veu del País Valencià
Xeresa viu el patinatge artístic

Viure el patinatge, gaudir de l’esport i la convivència, superar-se i competir són les línies mestres que, dia a dia, es posen en pràctica al Club de Patinatge Artístic sobre Rodes Xeresa. I és que aquesta localitat de tan sols 2.200 habitants “patina” i 60 xiquets entrenen i competeixen al llarg de la temporada. Fa any i mig va començar aquesta aventura amb només cinc xiquetes i ara ja és un referent a tot el País Valencià.

El cor del club és l’escola pública, que cedeix als patinadors el pati i un gimnàs perquè puguen fer figures i piruetes i, sobretot, perquè els xiquets ho passen bé.

Tindre un club d’aquestes característiques no és massa usual en un poble tan menut i, per això, l’alcalde, Tomàs Ferrandis, recorda que els inicis va ser “una bogeria de dos pares. Pensàvem que no arribaria a bon port però ara tenim un dels clubs més nombrosos en relació als habitants. És extraordinari. És un orgull i goig, sobretot quan anem a competir a altres municipis, que són 15 o 20 vegades més grans”.

Ferrandis explica que l’Ajuntament subvenciona totes les entitats del poble i, “enguany, el club rebrà una aportació xicoteta municipal, encara que el més important és l’ajuda logística i dels regidors”.

Cintia García, presidenta del Club Patinatge Artístic de Xeresa, manifesta la satisfacció de tindre 60 patinadors, ja que el poble “és molt menut i no pensàvem que un any i mig tindríem la quantitat de membres que tenim”. Al llarg de l’any, la presidenta explica que el club participa en un festival de Nadal, un d’Estiu, munten un trofeu i, recentment, “hem tingut un curs de perfeccionament amb xiquets d’altres pobles i una professora mallorquina. Per altra banda, competim en trofeus federatius”.

La presidenta està “orgullosa” de la seua junta directiva i del suport del poble, de l’Ajuntament i de col·legi, que ens presta les instal·lacions.

Maria Albert, entrenadora del club, destaca que es va començar en xiques de competició però l’objectiu “és ampliar la base, ja que ara són molts membres tot i la grandària, xicoteta, del club”.

“El que pretenem inculcar als xiquets és que perceben com d’important és l’esport per a tot i, alhora, que es relacionen; millorar la salut i estar en forma”, explica Cintia Garcia, i afegeix que és molt important “trasmetre el saber estar en la pista, deixar els nervis de costat, millorar i superar-se a poc a poc, perquè és un esport individual. Ací, cadascú va al seu ritme”.

L’entrenadora, mentre es preparen les patinadores per a eixir a pista, recalca que un altre aspecte important “és que no es comparen amb altres companys. Cadascú te el seu ritme. Cada vegada són més competitius i però la companyonia és la base de l’esport”.

Abel Fernández, preparador del club, explica que Xeresa té unes condicions logístiques “molt bones, a banda de les ajudes”. Fernández recorda que l’acollida per part del poble “va ser molt gran. Vam començar amb poques xiquetes i, en poc de temps, ja tenim 60 patinadors”.

Sobre les competicions, el club participa en quatre trofeus durant l’any i, després, “els xiquets fan un pas de nivell fins a arribar a la categoria territorial”, recalca.

L’objectiu del club és créixer dia a dia i que, en poc de temps, Xeresa siga un referent important en el món del patinatge sobre rodes.

Comparteix

Icona de pantalla completa