Cullera es llança al mercat xinés per a atraure turistes i inversors

/ Cullera
7 juny 2017 01:00h
L\'alcalde cullerenc, Jordi Mayor, i el vicealcalde de Rui\'an, Zengfeng Lin, han signat en l\'ajuntament de la ciutat asiàtica el nou protocol d\'amistat entre tots dos municipis

La localitat recupera l'agermanament amb la ciutat de Rui'an

Després d'anys de paràlisi, les ciutats de Cullera i Rui'an (la Xina) han représ les seues relacions. Un llaç d'amistat que va sorgir en 2002 i que ja en el seu moment va donar fruits positius com, per exemple, la construcció del primer hotel de quatre estrelles de capital xinés a Europa, el Cullera Holiday.

Aquest dimecres, l'alcalde cullerà, Jordi Mayor, i el vicealcalde de Rui'an, Zengfeng Lin, han signat a l'ajuntament de la ciutat asiàtica el nou protocol d'amistat entre tots dos municipis. Ho han fet durant la cerimònia d'agermanament a la qual ha assistit una delegació del consistori de Cullera i la Generalitat, a més dels empresaris locals impulsors d'aquesta aliança. També han estat presents els responsables de relacions exteriors de Rui'an.

Mayor ha valorat positivament la recuperació de l'agermanament i s'ha mostrat convençut que tornarà a ser profitós. “Estem reconstruint el que en el passat ja van iniciar altres alcaldes perquè Cullera aspira a ser la porta d'entrada per a inversors i turistes xinesos, com ho va ser en el seu moment, situació avantatjosa que mai s'hauria d'haver deixat perdre”, ha dit en la seua presentació de la ciutat, en la qual els amfitrions han pogut conéixer de primera mà totes les oportunitats de negoci, oci i formació que oferix la població valenciana.

Per la seua banda, Zengfeng Lin ha manifestat la predisposició de les autoritats de Rui'an per a facilitar els intercanvis econòmics i culturals i ha posat en relleu que l'agermanament adquirirà més vigor després d'anys en què les relacions estaven congelades.

La delegació de Cullera ha aprofitat l'acte per a projectar diferents vídeos de promoció de la ciutat, un d'ells en xinés, i ha convidat els inversors i polítics de Rui'an a visitar el municipi el proper any.

Contactes empresarials

No obstant això, els contactes empresarials ja han començat a produir-se. Els emprenedors impulsors d'aquest agermanament han avançat que en els pròxims mesos donaran a conéixer una nova iniciativa ambiciosa que serà positiva per al turisme de la ciutat i l'ajudarà a projectar-se internacionalment.

També en les jornades pròximes es mantindran contactes amb emprenedors locals, als quals se'ls presentaran les oportunitats d'inversió a Cullera.

Prèviament a la seua arribada a Rui'an, l'expedició cullerana ha aprofitat també per a reunir-se a Xangai amb els responsables de l'IVACE (antic IVEX) amb l'objectiu d'explorar la possibilitat d'atraure inversors xinesos al municipi. Sobre aquest tema, Mayor considera que Cullera “arriba en el moment oportú” per a obrir noves perspectives quan l'economia xinesa està en plena expansió i acaba d'ocupar un paper clau en el tauler del comerç mundial. “És important posar a una destinació turística com la nostra en l'aparador internacional perquè són molts els projectes en els quals el capital estranger pot estar interessat”, ha ressenyat.

next