Diari La Veu del País Valencià
Els Premis Rei Jaume I reconeixen per primera vegada la tasca investigadora de quatre dones

Les dones han sigut, per primera vegada, les grans triomfadores dels Premis Rei Jaume I. El jurat, format per diversos premis Nobel, ha decidit reconéixer enguany el treball investigador de quatre dones i dos homes en les distintes àrees de coneixement. Així, el jurat, que ha donat a conéixer el llistat de guardonats aquest dimarts, ha premiat Alicia Asín Pérez, en la categoria d’emprenedor; Susana Marcos, en la de noves tecnologies; Anna Maria Traveset, en la de protecció del Medi Ambient, i Carmen Herrero, en la d’economia. Josep Dalmau ha sigut el guanyador en la categoria de medicina clínica, mentre que Fernando Martín García s’ha imposat en la d’investigació bàsica.

És la primera vegada en els 29 anys d’història dels guardons que el jurat premia quatre dones. En el conjunt de totes les edicions anteriors, sols huit dones van meréixer el reconeixement. A més, les dones s’estrenen enguany com a triomfadores en les categories d’economia i emprenedoria.

Els guanyadors dels Premis Rei Jaume I del 2017 han sigut triats entre els més de 200 projectes presentats en aquesta convocatòria. El jurat ha donat a conéixer aquest dimarts la nòmina de guanyadors en un acte celebrat al Palau de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa