Diari La Veu del País Valencià
Gènova no vol una guerra oberta i ajorna el congrés del PP de València fins que Betoret i Contelles arriben a un mínim consens

El coordinador general del PP i vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat aquest dilluns que el congrés del PP de la demarcació de València se celebrarà quan estiga garantit un “clima mínim d’acord i de consens”. A més, i davant la possibilitat que s’impulse una gestora, ha admés que no hi ha “res descartat”, si bé ha afegit que “a data de hui” no està en l’agenda del partit.

Tres candidats aspiren a presidir el PP a València: Vicente Betoret (opta a la reelecció), Mari Carmen Contelles i María José Penades. Des d’abril, la direcció del PP intenta sense èxit que els aspirants aconseguisquen un acord per a evitar la divisió interna en un feu electoral clau.

En una roda de premsa en la seu del PP, després de la reunió del comité de direcció que ha presidit Mariano Rajoy, Maillo ha indicat que és “important votar” en aquest conclave a València, però ha recalcat que “tan important com votar és garantir la unitat en el partit”.

Evitar de nou enfrontaments

“Per tant, hi haurà congrés quan estiga garantit un clima mínim d’acord i de consens entorn de com s’ha de desenvolupar el sistema de votació i també al fet que hi haja garantia que el dia després de la votació hi haurà un clima d’acord i de normalitat”, ha manifestat.

Maillo ha reconegut que es tracta d’evitar situacions d’enfrontament i divisió interna com les que s’estan produint en el PP de Cantàbria, on María José Sáenz de Buruaga va guanyar per pocs vots Ignacio de Diego i els afins d’aquest últim no accepten el resultat i, fins i tot, han presentat una demanda judicial per a demanar la nul·litat del congrés regional.

En ser preguntat per si la direcció estatal del PP descarta, a dia de hui, impulsar una gestora en el PP de València, Maillo ha dit que “no hi ha res descartat” i és “una possibilitat que existeix”, si bé ha subratllat que, “a data de hui”, no està en l’agenda del partit. En aquest sentit, el coordinador general del PP ha insistit que la gestora és “una possibilitat per a qualsevol tipus de congrés”, no solament per al de València. “Però, ara mateix, no la tenim plantejada ni l’hem plantejada”, ha postil·lat.

Per la seua banda, la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha assegurat aquest dilluns que qualsevol decisió que es prenga per al congrés del PP de la demarcació de València es farà “en perfecta coordinació” entre la direcció valenciana i l’estatal. La situació, ha apuntat, requereix “molta paciència, diàleg, temprança i sentit comú”.

Comparteix

Icona de pantalla completa