Diari La Veu del País Valencià
Ribó destaca el compromís del seu equip amb el planeta i amb les generacions futures

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat el protagonisme que han de prendre les institucions “just en un moment en què hi ha grans governs que qüestionen els pactes pel medi ambient o fins i tot pel canvi climàtic”, en clara referència a Donald Trump i la decisió d’abandonar l’Acord de París. A més, Ribó ha valorat positivament la tasca del seu equip, que ha definit com “el govern municipal més ecologista que ha conegut mai aquesta ciutat”, i ha destacat la importància de millorar l’estat de “la terra on vivim, l’aigua que bevem i l’aire que respirem” com a compromís amb les generacions futures. Incentivar la reducció de la contaminació i la incorporació de noves tecnologies d’eficiència energètica en les ordenances fiscals, o liderar les opcions d’una alimentació saludable i sostenible, són algunes de les mesures que ja s’estan aplicant a la ciutat.

Junt amb Ribó, la regidora coordinadora general de l’Àrea de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Pilar Soriano; el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, i el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Jordi Peris, també han aprofitat la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient per a reivindicar la seua estratègia de política transversal. És a dir, treballar des de diferents punts de vista la protecció mediambiental.

Pilar Soriano ha destacat el Pla Pilot del Cinqué Contenidor, orientat a la recollida selectiva de la matèria orgànica per tal de reduir el total dels residus que s’aporten als abocadors i convertir-la en abonament de la millor qualitat. Sergi Campillo ha reivindicat la importància de la Devesa i l’Albufera de València, tant en termes mediambientals com econòmics. Pel que fa a Jordi Peris, les seues declaracions s’han centrat en les mesures per a estalviar recursos energètics. El Govern de la Nau aposta per realitzar la menor despesa possible i el més eficient en temes com la il·luminació. Per tal d’eixir de la llista de les ciutats europees més contaminades lumínicament, s’han apagat més de 5.000 punts de llum que no eren necessaris i s’han canviat un 20% dels restants per tecnologies menys contaminants i més eficients. També s’han substituït vora 9.000 lluminàries en edificis municipals i s’ha constituït una comissió tècnica que treballa per a impulsar noves mesures per a reduir la factura energètica.

Comparteix

Icona de pantalla completa