Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València contractarà 400 joves durant un any

Més de 400 joves menors de 30 anys a l’atur començaran a treballar aquest estiu a l’Ajuntament de València. Ho ha avançat aquest dilluns la tinent d’alcalde i regidora d’Ocupació, Sandra Gómez, en una roda de premsa convocada per a valorar els resultats del programa ‘Avalem Joves +’, impulsat per la Generalitat per a subvencionar la contractació de joves als consistoris.

Gómez ha explicat que l’Ajuntament contractarà 200 joves qualificats i 200 joves amb un nivell de formació més baix. Quant al primer grup, es busquen perfils diversos, com ara graduats en Dret, informàtics, biòlegs, cuiners o experts en cooperació i desenvolupament. Per al segon grup, es demanen oficials de jardineria, fusters, mecànics i manyans, entre d’altres.

Tots els contractes seran d’un any, el període màxim que permet el programa ‘Avalem Joves +’, el cost total del qual a la ciutat de València serà de 9 milions d’euros, 8 dels quals estan finançats per la Generalitat i 1 milió ha sigut aportat per l’Ajuntament de València. El pla respon, segons Gómez, a la prioritat del consistori de “generar ocupació de qualitat”.

Canvi de polítiques: substitució de les beques per contractes

En aquest sentit, la tinent d’alcalde ha destacat el “canvi radical” de les polítiques d’ocupació per a joves dutes a terme per la Generalitat i l’Ajuntament. Segons ha indicat, a la ciutat de València no hi havia “plans específics d’ocupació per a gent jove”, sinó “pegats i beques”.

Era el cas del programa ‘La meua primera experiència laboral’, de quatre mesos de pràctiques, “sense els drets d’un contracte”. El govern de la Nau ha suprimit aquesta iniciativa i l’ha substituïda per les contractacions d”Avalem Joves +’ per a resoldre “l’assignatura pendent” de les polítiques actives d’ocupació: donar eixida als joves. “Van ser els primers que isqueren del mercat laboral amb la crisi i són els que tenen més complicat tornar a entrar-hi”, ha indicat.

4.000 beneficiaris arreu del territori

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha qualificat l’acollida d”Avalem Joves +’ d'”èxit sense pal·liatius”, i ha recordat que prop de 4.000 joves participaran en el programa arreu del territori valencià. A més, ha apuntat que la dotació econòmica de 26,6 milions d’euros prevista inicialment s’ha hagut d’ampliar fins a 56 milions davant la demanda de contractar joves per part dels ajuntaments.

Nomdedéu ha comparat el volum de contractes d’aquest programa amb el de plans anteriors com ‘Salari Jove’, implantat durant el mandat del Parit Popular. “Amb l’anterior govern, en el millor any es van contractar 400 joves durant tres mesos, i quan aprenien les seues funcions havien de marxar”, ha criticat.

El responsable de les polítiques d’ocupació del Consell ha apuntat que els salaris dels participants en el programa ‘Avalem Joves +’ oscil·laran entre els 18.000 euros bruts a l’any per als joves no qualificats i els 26.000 euros bruts per als joves qualificats, si bé la retribució exacta pot variar en funció de les categories professionals. Per a poder optar a algun dels contractes que es realitzaran en totes les entitats locals valencianes, els joves hauran de tindre menys de 30 anys i estar inscrits en el Servef i en el Programa de Garantia Juvenil.

Comparteix

Icona de pantalla completa