Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de Coca-cola donen suport al 100% a la vaga indefinida
Europa Press / Alacant

“De fet, hem aconseguit frenar fins i tot la distribució a Alacant”, ha afegit Salinas, que ha detallat que el subministrament de les botelles als clients està subcontractada “a una empresa externa”. “Hem anat un piquet informatiu, els hem informat i estem aconseguint que no isquen”, ha explicat.

La vaga indefinida està convocada per a forçar l’empresa “perquè retire l’ERO, que retiren el tancament i que ens asseguem tranquil·lament a parlar”, ha reiterat Salinas, que ha confirmat que la vaga indefinida es deixarà notar en els sous. “Però ací ens estem jugant el lloc de treball. Si perdem el treball perdem el sou. Sabem que serà molt difícil però aguantarem el que puguem”, ha apuntat.

Aturs parcials

El president del Comitè d’empresa ha avançat que la resta de plantes de Coca-cola en l’Estat espanyol iniciaran demà aturs parcials de dues hores a l’inici de cada torn, els dimarts i els dijous, que serviran de suport a la vaga indefinida iniciada aquest dilluns a Alacant, i des del divendres a la planta de Fuenlabrada (Madrid).

Salinas s’ha mostrat satifet pel suport de la societat alacantina a la marxa convocada aquest passat dissabte entre la fàbrica i la plaça de la Muntanyeta que va aglutinar associacions de veïns i grups polítics i ha anunciat una nova mobilització convocada per a les 11.00 hores del pròxim dissabte.

Per a la protesta, s’ha canviat l’itinerari per a facilitar la participació. “Eixirem de la plaça de bous per a acabar a la plaça de la Muntanyeta”, ha confirmat el president del Comitè d’empresa.

En aquest sentit, ha qualificat la reacció dels regidors de l’Ajuntament d’Alacant, que van aplaudir la intervenció d’un portaveu dels treballadors en el ple del passat divendres, de “espectacular”, encara que ha reclamat que “no es quede en un simple aplaudiment”.

Salinas ha avançat, a més, que aquest dimecres es reprenen les negociacions entre empresa i sindicats amb la “esperança” que l’empresa retire l’ERO i els tancaments i a l’espera de la concentració que reunirà tots els treballadors a Madrid el proper divendres.

Comparteix

Icona de pantalla completa