Diari La Veu del País Valencià
‘Els objectes amorosos’ obri el festival de cinema de temàtica LGTB a la Filmoteca

La Filmoteca acull aquest divendres, dia 2 de juny, a les 20 hores, la inauguració de la tercera edició de Mostra La Ploma amb l’estrena a València del llargmetratge valencià Els objectes amorosos, d’Adrián Silvestre. El festival se celebra fins al 24 de juny a València, si bé també preveu activitats en altres localitats del País Valencià.

La Mostra La Ploma és un festival de cinema i cultura de temàtica LGTB. Està organitzat pel col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals Lambda i compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.

En el film Els objectes amorosos, guanyador del premi FIPRESCI en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, Adrián Silvestre, partint de les experiències que un grup de dones immigrants va compartir en uns tallers, construeix una pel·lícula de ficció en la qual la realitat està molt present i on conviuen actrius amb dones que s’interpreten a elles mateixes. La pel·lícula és la història de Luz, una emigrant colombiana que arriba a Roma per a treballar i poder emportar-se el seu fill de dos anys. Per un divertit equívoc, coneixerà Fran, una dona que canviarà la seua visió de la vida per complet.

En l’acte inaugural, a més del director Adrián Silvestre, intervindran el director general del Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos; la regidora delegada d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano; la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, i el coordinador de projectes culturals de Lambda, Luis Noguerol.

Imatge central del festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar. / LA PLOMA

Les projeccions de les diverses seccions de Mostra La Ploma es realitzaran en les sales Aragó Cinema.

Comparteix

Icona de pantalla completa