Diari La Veu del País Valencià
Las Naves expulsa Bluebell Coffee, que denuncia ‘mobbing’

L’empresa valenciana Bluebell Coffee se’n va de Las Naves, centre cultural i d’innovació propietat de l’Ajuntament de València. La companyia, una de les poques que comercialitza café de tercera generació al cap i casal, ha perdut la concessió per a gestionar la cafeteria de l’espai que va guanyar en juny del 2016. Els quatre treballadors de la cafeteria perdran el seu lloc de treball.

La companyia va signar amb el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, un contracte d’un any amb una clàusula que permetia la no renovació en cas d’incompliment de contracte per part de Bluebell Coffee. “En el procés es van valorar els menús i els preus proposats per l’empresa, que són els que s’han mantingut durant tot el temps de vigència del contracte”, explica l’empresa.

Per la seua banda, Las Naves aclareix a Diari La Veu que la durada del contracte era d’un any i explica que la direcció del centre ha decidir no renovar aquest contracte pel descontent amb el funcionament de la cafeteria durant la gestió feta per l’empresa.

Durant els dotze mesos de presència a Las Naves, Bluebell Coffee lamenta no haver rebut cap “queixa o objecció verbal” per part de la direcció del centre, que en març va comunicar per burofax la no renovació del contracte sense cap causa, segons va avançar aquest dimecres Valencia Plaza.

Un contracte “abusiu”

Las Naves es va comprometre a lliurar el local i l’equipament de la cafeteria en perfecte estat, però Bluebell Coffee va haver de reparar diversos electrodomèstics per a prestar el servici, una inversió “impossible d’amortitzar en deu mesos”, segons l’empresa, que denuncia que “mai una administració pública hauria de proposar contractes amb clàusules abusives”.

Bluebell Coffee ha demanat una trobada amb el regidor Jordi Peris (València en Comú) per a evitar el tancament de la cafeteria. Imatge: Bluebell Coffee.

La companyia explica que el director de Las Naves, Rafa Monterde, fins i tot va demanar a Bluebell Coffee que es presentara al concurs “argumentant que una empresa emprenedora i innovadora lligava perfectament amb la nova empremta del centre”. Ara bé, l’empresa lamenta que “al senyor Monterde ja no li agrada el café d’especialitat i de comerç just de Bluebell, ni el seu primer microtorrador de València, ni li fa res l’esforç econòmic que aquesta xicoteta empresa va haver de realitzar per a contractar quatre nous treballadors”.

Denúncia d”assetjament laboral’

A més, Bluebell Coffee enumera “abusos de poder” de Las Naves amb l’empresa, com ara l’obligació de tancar la cafeteria durant les activitats culturals celebrades al centre. “Davant la negativa de Bluebell per perjudici econòmic que li ocasionava, s’han bloquejat les portes d’entrada i s’han donat instruccions als servicis de consergeria i seguretat per a impedir l’entrada de clientela a la cafeteria”, indica la firma.

L’empresa, que compta amb un altre local al barri de Russafa, ha intentat reunir-se amb el regidor Jordi Peris sense èxit, segons lamenta, i tancarà les portes de la cafeteria en vint dies si la direcció de Las Naves no canvia de parer.

Comparteix

Icona de pantalla completa