Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport de Castelló busca vols a Suècia i Finlàndia

L’aeroport de Castelló se’n va de gira. Representants de la base aèria, de l’Agència Valenciana del Turisme i del grup d’empresaris Introducing Castellón viatgen aquesta setmana a Suècia i Finlàndia per a buscar noves rutes i posicionar la demarcació de Castelló com a destinació turística.

L’acció, avançada per Colomer a Diari La Veu, se suma als contactes realitzats a principis de maig pel president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el seu viatge institucional a Finlàndia. La missió comercial arranca a Estocolm, on hi ha previstes cites amb turoperadors com TUI o Thomas Cook, així com amb l’aerolínia SAS.

A Hèlsinki hi ha programades trobades amb Primera Travel Group, una empresa que disposa d’agència de viatges, aerolínia xàrter i distribuïdor en línia), amb Kontiki Tours i amb el gestor aeroportuari Finavia. El conseller d’Estratègia d’Aerocas i president d’Introducing Castellón, Javier Gallego, ha subratllat que alguns dels turoperadors, com ara el grup Thomas Cook, estan interessats a comercialitzar paquets turístics de Castelló.

Possibles paquets de vol més estada el 2018

“Si aquestes gestions arriben a bon port, podríem implantar a partir del 2018 paquets vacacionals a Castelló amb avió, estada i activitats”, ha indicat. A la missió comercial també participa el director d’Edeis, Alexander Schroll, que exposarà les possibilitats de connexió de la instal·lació de Vilanova d’Alcolea.

Suècia és el huité mercat emissor de turistes del País Valencià, amb 300.000 turistes suecs el 2016, mentre que els turistes finlandesos van superar les 50.000 pernoctacions en territori valencià, segons dades facilitades per la Generalitat.

14é aeroport amb més viatgers de l’Estat

De gener a abril, la instal·lació va acumular 39.475 passatgers, un 87% més que l’any passat, i va superar 15 dels 48 aeroports de la xarxa d’Aena en nombre de viatgers. La terminal castellonenca és l’única d’Espanya gestionada per una empresa privada, la francesa Edeis.

L’objectiu de la base de Vilanova és assolir enguany la xifra de 177.000 passatgers, un 66% més que els 106.000 viatgers registrats l’any passat. L’aeroport, inaugurat el 2011, sense avions, per l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, va rebre els primers vols el 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa