Diari La Veu del País Valencià
La línia ‘fantasma’ de Metrovalencia recupera el manteniment

La T2 de Metrovalencia, la línia inacabada de la xarxa de metro del cap i casal, recupera el manteniment. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha adjudicat un contracte de servicis de manteniment preventiu, correctiu i executiu d’obres accessòries de la infraestructura, segons consta aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat.

L’import total del contracte és de 847.484 euros, per davall del pressupost licitat de 900.240 euros, i l’empresa adjudicatària és Vareser 96 S.L. Fins ara, la T2 es degradava sense que cap tècnic vetlara per la seua conservació, atés que l’anterior executiu va abandonar el manteniment de la línia el 2014.

12 milions d’euros pendents de pagament fins el 2020

Les obres de manteniment no seran l’únic cost que haurà d’abonar la Generalitat per la infraestructura abandonada. Tal com va explicar Diari La Veu, la T2 costarà 12 milions d’euros fins el 2020, atés que el govern popular va pagar l’obra amb l’anomenat ‘mètode alemany’. Això implica que, tot i que la infraestructura es va començar a construir el 2006, no es va començar a pagar fins el 2011. Enguany la Generalitat té pressupostats prop de 3,1 milions d’euros per a pagar el metro ‘fantasma’.

La T2 havia de connectar Natzaret amb el centre de València, passant per la Ciutat de les Arts i els barris de Montolivet i Russafa. El govern de Francisco Camps va destinar 190 milions d’euros a construir la infraestructura i el 2010 va suspendre les obres sine die per falta de pressupost. Sols es va construir el túnel entre Germans Maristes i el carrer Alacant.

La línia ha sigut motiu de discrepàncies entre l’Ajuntament i la Generalitat. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat al Consell que prioritze la represa de les obres, però la Conselleria d’Obres Públiques té hipotecat el 80% del seu pressupost fins el 2020 a causa de 203 milions d’euros en deutes ajornats de l’anterior equip, que dirigia Isabel Bonig. L’única fórmula per a desbloquejar la infraestructura és destinar-hi fons europeus o de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa