Diari La Veu del País Valencià
Begoña Rodrigo guanya l’Oscar de gastronomia amb el seu llibre ‘El sabor de la elegancia’

El llibre El sabor de la elegancia, de la cuinera Begoña Rodrigo, ha sigut triat com la millor obra del món en els Gourmand Awards 2017, els considerats Oscar de la gastronomia. L’obra de la cuinera valenciana, publicada per Montagud Editores, es converteix així en el millor llibre de l’any en la categoria femenina.

Rodrigo, que es va desplaçar a la ciutat xinesa de Yantai per a assistir al lliurament de premis, ha assegurat que el reconeixement suposa “la guinda del pastís a més d’una dècada cuinant” tot allò en què creu, segons ha explicat la mateixa xef en un comunicat. El sabor de la elegancia, escrit junt amb la periodista Marta Hortelano, revetla en 256 pàgines el camí d’aquesta xef valenciana fins a arribar a la cuina del seu restaurant, La Salita, on roman diàriament des de fa 12 anys.

Així mateix, Begoña Rodrigo analitza al llarg dels quatre grans blocs del seu llibre la història que l’ha portada a ser la reconeguda cuinera en què s’ha convertit després de dues dècades entre cassoles, amb conceptes com el sabor, l’estètica, l’elegància o la contraposició entre conceptes globals i locals.

Begoña Rodrigo (Xirivella, 1975), cuinera i propietària dels restaurants La Salita i Nòmada, va assegurar que haver guanyat el premi és “un somni”. “No imaginava guanyar, però ha sigut increïble”, va dir després d’arreplegar el reconegut premi culinari. El sabor de la elegancia és el seu primer llibre i ha sigut publicat en una edició bilingüe, en anglès i castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa