Diari La Veu del País Valencià
El TSJ manté la suspensió del requeriment d’informació de Sanitat a Ribera Salud

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) confirma la suspensió cautelar del requeriment de la Conselleria de Sanitat a Ribera Salud perquè li entregara documentació de l’Hospital de La Ribera. L’alt tribunal desestima així el recurs presentat per la Generalitat contra la interlocutòria que deixava en suspens el requeriment de documentació en quinze dies, després que trascendira un possible cobrament de comissions als proveïdors de material sanitari.

El TSJ indica que el fet de tractar-se d’un concessionari d’un servei públic “no permet que per una notícia de premsa es puga sol·licitar documentació de diferents hospitals i proveïdors de Ribera Salud durant nombrosos anys”. En aquest sentit, l’alt tribunal argumenta que la sol·licitud d’informació “no aclareix ni el motiu de la investigació ni l’abast”.

El tribunal no qüestiona que la Generalitat puga demanar documentació, però destaca la necessitat de comptar “amb una base justificada”. El TSJCV afegeix que els tribunals també poden requerir documentació en el marc d’un procediment judicial.

Comparteix

Icona de pantalla completa