Diari La Veu del País Valencià
Alejandro Soler encapçalarà la llista del PSPV per Alacant al congrés federal

El congrés extraordinari del PSPV-PSOE a la demarcació d’Alacant ha aprovat aquest diumenge la llista de 32 delegats que representaran la formació en el 39é Congrés Federal que se celebrarà entre el 16 i el 18 de juny a Madrid.

La llista, que ha obtingut el suport del 90% dels 165 delegats acreditats, està encapçalada per l’exalcalde d’Elx, Alejandro Soler, i ha sigut fruit del consens entre les diferents sensibilitats que han concorregut a les primàries socialistes, segons ha informat la formació.

En concret, la proposta consensuada ha sigut aprovada per 145 vots favor, 14 abstencions i dos vots nuls. Entre primers llocs de la llista es troben Sandra Martín –sotssecretària general del PSPV d’Alacant–, José Asensi, Ana Arabid, Lázaro Azorín, Nieves Lozano, Jesús Villar, Patricia Blanquer, Guillermo Sendra i Antonia Graels.

Per a Alejandro Soler, “comença un temps nou per al PSOE a tot Espanya, marcat pel contundent resultat de Pedro Sánchez en les primàries, que provocarà un canvi en el partit”.

El socialista també ha valorat el fet que haja sigut possible arribar a un consens en l’elecció de delegats; un fet que, en la seua opinió, “reflecteix exactament el percentatge de cada candidat en el procés de primàries”.

“Aquesta delegació, cadascú amb les seues preferències, però com a alacantins, anirà unida a Madrid i esperem fer el millor treball possible per a triar la millor executiva i perquè el model i el projecte del partit reflectisquen el sentiment de la militància: més participació, més democràcia i una acció contundent des del grup parlamentari per a marcar la política del PSOE”, ha reivindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa