Diari La Veu del País Valencià
Milers de ciclistes exigeixen respecte i més mesures de seguretat a la carretera

Milers de ciclistes han recorregut aquest diumenge el centre de la ciutat de València per a exigir respecte en la carretera, reivindicar més mesures de seguretat i per a mostrar el seu suport a les víctimes de l’accident d’Oliva, en el qual van morir tres persones i van resultar ferides altres dues després de ser atropellades per una conductora drogada i en estat d’embriaguesa.

Clubs i associacions de tot el territori valencià s’han sumat a la concentració convocada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat (FCCV) i la seua Comissió de Cicloturisme. El conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, i el regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, s’han sumat a la protesta.

Els participants han mostrat pancartes amb lemes com Respecta el ciclista, Ja n’hi ha prou, No + morts ciclistes i #PorUnaLeyJusta, al costat de senyals que insten a mantenir una separació entre automòbil i bicicleta d’1,5 metres.

Amb aquests cartells, s’han concentrat sobre les 11 hores al carrer del Marqués de Sotelo per a iniciar una marxa, a velocitat reduïda i amb l’objectiu de “deixar-se veure”, que ha finalitzat en la plaça de Sant Agustí.

El president de FCCV, Amadeo Olmos, ha explicat abans d’iniciar el recorregut la voluntat dels ciclistes d'”expressar el seu sentir” després dels accidents ocorreguts en les últimes setmanes. “Tant de bo que amb això s’actualitzen les normatives de circulació. En ocasions es pot evitar el que ha passat últimament”, ha manifestat.

Olmos ha expressat que, a més d’incidir en les lleis de circulació, s’ha d’actuar en matèria d’educació. En la seua opinió, “en els col·legis s’hauria d’ensenyar els xiquets a circular amb bicicleta perquè s’acostumen a respectar les normes de circulació i després, quan siguen conductors, també les respecten”.

Comparteix

Icona de pantalla completa