Diari La Veu del País Valencià
L’escola de Juan Roig gradua els líders empresarials del futur

L’escola d’empresaris impulsada per Juan Roig, Edem, va celebrar aquest dijous l’acte de cloenda del Curs 15×15: 15 dies amb 15 empresaris líders, adreçat a directius d’empreses valencianes. L’acte, organitzat al Palau de les Arts amb 800 assistents, va tindre com a convidat el president executiu d’Iberia, Luis Gallego.

La secretària general d’Edem, Hortensia Roig, va presentar Gallego com l’encarregat de “reflotar” Iberia, “immersa en una gran crisi”. El president de l’aerolínia, pertanyent a IAG, va donar com a claus de la recuperació de la companyia la “flexibilitat”, la capacitat de reinvenció i el compromís. “Ens vam haver d’adequar a la caiguda de la demanda i reduir la base de costos”, va explicar.

Gallego va recordar els seus inicis professionals a l’aerolínia valenciana Air Nostrum, de la qual va ser director de manteniment durant nou anys, i va defensar el valor de la “humilitat” al món empresarial per a generar “empatia i orgull de pertinença” a les organitzacions. El president d’Iberia, a més, va demanar als executius graduats del curs 15×15 que no s’obsessionen amb els competidors sinó amb els clients.

Luis Gallego, president executiu d’Iberia, va animar els empresaris del 15×15 a obsessionar-se amb els clients. / EDEM

Francisco Pons (Importaco): “No siguem garrepes”

Un dels moments més distesos de l’acte va estar protagonitzat per Francisco Pons, vicepresident d’Edem i propietari d’Importaco, l’interproveïdor de fruits secs i aperitius de Mercadona. L’empresari va animar les empreses a integrar més directius als cursos d’Edem. “No n’hem d’enviar un perquè Hortensia (Roig) no ens telefone o Juan i Mercadona estiguen contents, hem d’enviar tots els que hem d’enviar”, va bromejar. I va reblar: “No siguem garrepes”.

L’escola d’empresaris Edem ha fet “un salt quàntic”, en paraules de Pons, en passar de les modestes instal·lacions al carrer Poeta Quintana a ubicar-se a la Marina de València, al costat de l’acceleradora d’empreses emergents Lanzadera.

En aquest sentit, el també vicepresident d’Edem, Juan Roig, va avançar que el centre continuarà creixent. “Les empreses i els directius hem de continuar conreant-nos i renovant-nos”, va assenyalar. Al seu parer, com més cursos i més alumnes tinga Edem, més possibilitats tindrà de “generar empreses sostenibles” en un entorn de transformació digital.

Manuel Palma, president d’Edem, va subratllar la gran demanda de perfils tecnològics al mercat laboral i va destacar el Màster en Màrqueting i Venda Digital que oferirà l’escola des d’octubre, amb la participació de Microsoft, Google i IBM.

Comparteix

Icona de pantalla completa