Diari La Veu del País Valencià
Puig sobre el decret educatiu: El PP d’Alacant no vol que els xiquets sàpiguen valencià, castellà i anglés

La suspensió del Decret de Plurilingüisme ha centrat la sessió de control al president de la Generalitat celebrada, aquest matí, a les Corts Valencianes. Ha obert el foc la síndica del Grup Popular, Isabel Bonig, tot acusant Ximo Puig i el seu conseller d’Educació, Vicent Marzà, de “no dir la veritat” quan diuen que la norma té el vistiplau del ministeri. Bonig ha afirmat que la regulació de les llengües en l’educació no el té i que, a més, el govern de Mariano Rajoy “ha enviat un altre requeriment” perquè el Consell explique què està passant amb l’escola concertada.

Respecte a aquesta qüestió, Bonig ha retret a Puig que l’acuse de “defensar els privilegis” quan defensa l’escola concertada. “Vaig estudiar en centres públics mentre les meues amigues socialistes anaven a universitats privades”, ha revelat la síndica popular. Bonig ha posat com a exemple de privilegis que Puig es fotografiara amb Monica Bellucci i Valentino al Palau de les Arts. També ha barrejat qüestions com el centre de menor de Montolivet i la nova televisió pública, que ha qualificat “d’arma de destrucció massiva del PP”.

Ximo Puig ha situat la intervenció de Bonig al nivell de la “postveritat” abans d’afirmar que mai ha dit “que els pares que porten els seus xiquets a la concertada siguen privilegiats”. El president ha respost als atacs pel Decret de Plurilingüisme tot garantint que “el procés de matriculació continua amb normalitat” i que “té l’aval del ministeri”

Puig ha recordat l’oposició del PP d’Alacant –el recurs el va interposar la Diputació– a qualsevol mesura educativa del Consell. El cap del Consell ha explicat que el PP ha convertit la institució provincial en “un element partidista” que es va demostrar amb la negativa a participar en “Xarxa Llibres”, mesura que ha permés la gratuïtat dels llibres de text. “El PP d’Alacant no vol fer possible l’equitat i no vol que els xiquets sàpiguen les tres llengües; valencià, castellà i anglés”, ha sentenciat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa