Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig i Pedro Sánchez inicien el desgel amb una conversa telefònica cordial

El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder del PSPV, Ximo Puig, han mantingut aquest dimecres a la vesprada la primera comunicació després de les primàries celebrades el passat diumenge. Segons han informat fonts pròximes al president de la Generalitat Valenciana, el líder del PSOE ha telefonat a Puig i han mantingut una conversa “cordial”. La telefonada és la resposta de Sánchez al missatge que Puig li va enviar el mateix diumenge a la nit per felicitar-lo per haver guanyat les primàries.

La comunicació s’ha fet esperar tres dies, tot i que el mateix Puig va restar importància dilluns a aquest fet, ja que va assenyalar que Sánchez “segur que tenia molts missatges que encara no havia pogut contestar”. La telefonada ha sigut rebuda de bon grat pel president i s’ha desenvolupament en un “molt bon to”, segons les mateixes fonts.

Amb aquesta telefonada s’inicia així el desgel de la relació entre Puig i Sánchez. Durant els darrers mesos del madrileny com a secretari general del PSOE, la relació va empitjorar molt per les diferències entre tots dos. El punt de ruptura es va produir quan des de la Direcció Federal de Sánchez es va impedir al PSPV formar una candidatura única per al Senat en companyia de Compromís i Podem. A més, Puig es va decantar per Susana Díaz com a la seua opció preferida per a la Secretaria General del PSOE.

Comparteix

Icona de pantalla completa