Diari La Veu del País Valencià
El centre de menors de Sogorb acusa Oltra de mentir i estudia denunciar-la

El centre de menors La Resurrecció de Sogorb, gestionat per les Germanes Terciàries Caputxines, està valorant la possibilitat d’adoptar mesures judicials per la intervenció de la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Política Inclusives, Mónica Oltra, qui ha acusat aquest dimecres la direcció del centre de no haver denunciat un suposat cas d’abusos sexuals per part d’un educador cap a una menor, un fet que esta essent investigat per un jutjat des de setembre de 2016.

Des del centre de menors han informat Europa Press que la majoria de les manifestacions d’Oltra en la seua intervenció “no són certes” i consideren que suposen un “atac” a l’honor i a la veritat del centre i de la congregació.

D’acord amb la direcció del centre, un treballador va ser acomiadat per un comportament “inadequat” del qual no han volgut donar detalls.

A més a més, el síndic de greuges del País Valencià, José Cholbi, ha rebut, aquest dimecres, en la seu de la sindicatura, la superiora provincial de les Germanes Terciàries Caputxines, Inmaculada Sancho, i la coordinadora dels centres de menors d’aquesta congregació a tot l’estat espanyol, Regina del Peral.

El centre de menors La Resurrecció de Sogorb considera que s’està qüestionant la professionalitat dels seus treballadors

En l’escrit de queixa presentat davant el defensor del poble valencià arran del tancament del centre de Sogorb, les Terciàries Caputxines lamenten les conseqüències de la mesura sobre els 18 menors fins fa poc allà acollits –que “han sigut traslladats, sense previ avís, a altres centres situats en altres localitats, però que segueixen havent de viatjar diàriament a Sogorb per a acudir als seus respectius centres educatius o centre de salut”– i també sobre els mateixos treballadors i titulars del centre, “la professionalitat del qual s’està qüestionant”.

Després de registrar la queixa presentada, el síndic li donarà curs seguint amb el procediment habitual de la institució.

Comparteix

Icona de pantalla completa