Diari La Veu del País Valencià
Les Corts trien Joan Llinares per a dirigir l’Agència Antifrau

L’advocat Joan Llinares serà el director de l’Agència Antifrau després que les Corts Valencianes l’han triat amb 65 vots a favor, 24 en blanc i 5 nuls. El suport del grup parlamentari de Ciutadans ha sigut decisiu per a l’elecció de l’actual cap dels serveis jurídics i de transparència de l’Ajuntament de Barcelona enfront dels altres dos candidats: Sergi Castillo i Antoni Penadés. Llinares supervisa la gestió municipal barcelonina des que l’alcaldessa, Ada Colau, el va nomenar quan va accedir al càrrec arran de les eleccions locals del 2015.

Llinares va participar abans en la gestió del Palau de la Música de Barcelona. Des del 2009 va ser l’encarregat de traure l’aigua clara de les irregularitats administratives detectades de l’època en què Fèlix Millet dirigia la centenària institució cultural catalana. Els treballs de l’advocat valencià van permetre diagnosticar en detall els mecanismes de finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya a través del Palau.

La candidatura de Joan Llinares a encapçalar l’Agència Antifrau –un òrgan dependent de les Corts Valencianes– ha estat ratificada aquest matí durant el ple del parlament. S’ha fet mitjançant una votació secreta. Eren necessàries tres cinquenes parts de les paperetes favorables per tal de nomenar el candidat, 59 dels 99 diputats. Amb Ciutadans, que ha decidit donar suport al “candidat de consens” Joan Llinares la suma arriba als 66. Fonts de C’s han explicat al Diari La Veu que la intenció del seu grup era no bloquejar l’engegada de l’Agència Antifrau i, per això, la decisió ha estat votar l’actual membre de l’equip de govern de Colau.

El Partit Popular ja va avançar fa dies que no pensa donar el suport a cap dels tres aspirants que diverses associacions van proposar a les Corts: Llinares, el periodista Sergi Castillo i el president d’Acció Cívica contra la corrupció, Antoni Penadés.

Jordi Llinares i Sergi Carrillo

L’anècdota de l’elecció de Joan Llinares ha sigut la confusió de noms per part del secretari de la Mesa de les Corts, Emilio Argüeso, qui, durant la lectura de la proposta de terna ha dit el nom de Jordi, per a referir-se a Joan Llinares.

El síndic de Podem, Antonio Montiel, ha demanat que es rectificara perquè havia escoltat nomenar “un Jordi”. El president de la cambra, Enric Morera, ha demanat a Argüeso que tornara a recitar els noms. Ha sigut quan ha canviat el cognom del candidat Sergi Castillo, a qui ha batejat com a “Sergi Carrillo”.

Comparteix

Icona de pantalla completa