Diari La Veu del País Valencià
Oltra no creu que les primàries del PSOE debiliten Puig: El president té el suport del Botànic

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha considerat aquest dilluns que la victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE “no afecta” a Ximo Puig com a president de la Generalitat malgrat que aquest havia expressat el seu suport a Susana Díaz. “El secretari general del PSPV té les seues pròpies decisions, però el president de la Generalitat té tot el suport de l’Acord del Botànic –pacte entre PSPV, Compromís i Podem que sustenta el govern valencià–”.

“Al president de la Generalitat no li afecta el resultat de les primàries del PSOE en la part que jo represente”, ha insistit Oltra als mitjans de comunicació en ser preguntada sobre si la victòria de Sánchez a nivell estatal i al País Valencià, després del suport públic del també secretari general del PSPV a Susana Díaz en el procés de primàries del PSOE, “afebleix” a Puig i si el resultat “convé” al País Valencià. Sobre aquest tema, Oltra ha apuntat que el Consell “queda al marge de qualsevol tribulació interna del partit”. “El secretari general del PSPV té les seues pròpies decisions, però el president de la Generalitat té el suport de tot l’Acord del Botànic”, ha subratllat.

Oltra: “La victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE no afecta a Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana”

Per tant, Oltra ha insistit que a Puig com a president de la Generalitat “no li afecta el resultat de les primàries del PSOE”. “Del que passa en el seu partit, ja saben que jo ací em reserve la meua opinió perquè no toca que jo opine sobre la vida interna d’altres partits, però al president de la Generalitat, que és el rellevant en aquest cas, les primàries del PSOE, almenys en la part que jo represente, no l’afecten”, ha remarcat la portaveu de l’executiu valencià.

Respecte a si la victòria de Sánchez “convé” a l’autonomia valenciana, Oltra ha puntualitzat que el que és bo per a aquesta és que “el govern del Botànic puga seguir fent les seues polítiques amb tranquil·litat i estabilitat”. “Açò és el que nosaltres anem a garantir: l’estabilitat del govern valencià i, a partir d’ací, les filies que cadascú tinga dins del seu propi partit o les decisions que u prenga dins del seu partit, que les prenga en la mesura que forma part d’aquest partit, però el govern –valencià– queda al marge de qualsevol tribulació interna del partit”, ha sostingut la també portaveu de l’executiu valencià.

Oltra li desitja sort a Sánchez al capdavant del seu mandat perquè les polítiques que rescaten persones també puguen dur-se a terme en altres àmbits institucionals”

Després d’indicar que aquest diumenge va donar a Sánchez l’enhorabona en assabentar-se de la seua victòria, Oltra li ha desitjat “sort al capdavant del seu mandat” i que es puguen “generar sinergies perquè les polítiques que rescaten persones també puguen dur-se a terme en altres àmbits institucionals”.

Insistida sobre si li ha sorprés el resultat i si creu que els partits estan “allunyats” de la seua militància atés que la cúpula del PSOE donava suport a Díaz, mentre que, la militància, a Sánchez, que finalment ha sigut triat nou secretari general dels socialistes, Oltra ha sostingut que a “qualsevol persona que haja seguit mínimament el que està passant a Europa en els últims anys no hauria de sorprendre-li”. Al seu parer, en aquest moment, el moviment sociològic que hi ha darrere de la política “està mostrant la insatisfacció i la frustració de moltíssima gent que se sent perdedora d’aquesta crisi i que no està disposada a claudicar”.

“Açò es reflecteix en la vida interna dels partits, en els moviments electorals i en moltíssimes expressions polítiques que en aquests moments estem vivint i hem d’escoltar, veure, entendre i empatitzar amb aquesta gran massa social que es considera perdedora d’aquesta estafa que ha deixat milers de persones pel camí, mentre ha enriquit uns pocs que acumulen poder i recursos. Açò és el cabreig dels perdedors”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa