Diari La Veu del País Valencià
Puig nega que la derrota de Díaz el deslegitime i que afecte el congrés del PSPV

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha negat que la derrota de Susana Díaz en les primàries del PSOE supose un “afebliment” de la seua figura com a líder dels socialistes valencians i com a president de la Generalitat. “La meua legitimitat està basada en l’acció de govern i de partit i, sobre això, hauré de retre comptes en els pròxims mesos i en el futur congrés”, ha assenyalat Puig en una compareixença per valorar els resultats de les primàries del PSOE en què ha assegurat que el procés per renovar la secretaria general del PSOE no posa en “qüestió” el pacte de govern al País Valencià ni el de cap ajuntament. “En aquest moment, a la Comunitat, estem en un bon moment polític”, ha subratllat el també president de la Generalitat Valenciana.

Puig ha reiterat la seua felicitació a Pedro Sánchez per la “victòria inapelable” en el procés de primàries en què els militants el van elegir, ahir, com a nou secretari del PSOE. El líder socialista ha valorat el procés intern que ha protagonitzat el partit i, en aquest sentit, ha volgut “felicitar” tots els militants que van participar en les primàries. Puig també ha afirmat que ell és un “fidel” defensor d’aquests processos democràtics interns i ha recordat que ell ja va ser triat líder dels socialistes valencians mitjançant un procés de primàries.

El secretari general del PSPV ha explicat que està “dispost a ajudar” la nova direcció per fer del PSOE una “alternativa potent i àmplia”. Puig ha assenyalat que quan la nova direcció estiga triada legítimament, després del congrés federal de juny, els hi plantejarà els posicionaments del socialisme valencià respecte d’aspectes clau per al país com el finançament autonòmic o la manca d’inversions.

Efectes col·laterals

Ximo Puig ha negat que l’ocorregut a les primàries del PSOE puga tindre cap translació al PSPV. “No té res a veure amb el procés valencià”, ha assenyalat Puig, qui s’ha mostrat partidari de seguir mantenint un contacte amb els dirigents de la federació que han optat per altres candidats diferents a Susana Díaz.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha reiterat en diverses ocasions que ell està ocupat principalment en les tasques de govern i que aquest treball ha de ser el que li done legitimitat o no al seu mandat com a líder del PSPV. En aquest sentit, ha volgut marcar distàncies ja amb el procés de primàries “tancat” ahir i ha afirmat que el seu principal objectiu és seguir treballant per millorar la vida dels valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa