Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València seguirà negociant amb els ocupes del Lluís Vives

El Consell de Govern de la Universitat de València ha decidit aquest dilluns que seguirà amb el procés de diàleg engegat amb els ocupes del col·legi major Lluís Vives i es referma en la intenció de “rehabilitar” l’edifici per a usos universitaris.

L’assemblea La Ingovernable va ocupar l’antiga residència fa tres setmanes amb la intenció de fer del complex abandonat un centre social. Per la seua banda, durant la passada setmana, la Universitat de València va informar que les negociacions a través de mediadors havien estat constants i que s’havia tractat de convéncer els ocupants que abandonaren l’edifici, ja que la construcció pateix deficiències estructurals i estan posant en perill les seues vides. De la mateixa manera, la institució va afegir que la intenció era recuperar l’edifici per a donar-li un ús acadèmic, com aquest dilluns han tornat a afirmar.

El document que ha eixit del Consell de Govern de la universitat ha rebut 37 vots favorables i un en contra. El text recorda que el col·legi major es va tancar en 2012 pels problemes d’estructura que presentava. La UV apunta que s’ha acordat “rebutjar” l’ocupació de l’edifici, “que és Bé de Rellevància Local”, i que s’ha decidit “continuar amb els esforços de diàleg ja iniciats” per a aconseguir la “desocupació pacífica”. Per últim, el document “referma el compromís de la Universitat de València amb la recuperació de l’edifici per a usos universitaris”. En el mateix text, el Consell de Govern denuncia que el context de greus restriccions econòmiques i financeres en què s’ha vist sotmesa la Universitat han impossibilitat fins ara la rehabilitació de l’edifici.

Comparteix

Icona de pantalla completa