Diari La Veu del País Valencià
Moltó i Brisca es proclamen campions de la Lliga de Raspall
La parella de Moltó i Brisca s’ha convertit en la nova campiona de la Lliga Professional de Raspall en véncer també en la segona final. Els de l’Ajuntament de Barxeta s’han imposat al trinquet d’Oliva per 25 a 10 al trio de Pablo, Sanchis i Raül en una partida en què han demostrat, de nou, la seua compenetració, col·locació i pegada. Malgrat la brega i el bon fer del trio, Moltó i Brisca s’han mostrat invencibles també hui i han demostrat ser mereixedors del títol.

La partida ha començat amb la reballada favorable als rojos, que han iniciat el joc al dau. No obstant això, els blaus l’han trencat prompte des del rest i en blanc. Tot feia presagiar que l’encontre tindria un rumb diferent del que realment ha acabat tenint la segona final.

Campions, de roig; subcampions, de blau; el president de les Corts, Enric Morera; el president de la FPV, Daniel Sanjuán, i altres autoritats / ULISSES ORTIZ.

Els rojos s’han espavilat després que Pablo, en la segona treta del segon joc, des del dau, tirara, en la treta, la pilota a l’escala. Moltó ha aconseguit tancar el joc en ficar-la dalt i ha provocat l’empat a 5. Els rojos han posat la directa en eixe moment, però la defensa blava era brutal. El públic s’ha posat en peu davant l’espectacle que oferia el joc: estaven a dos, però Brisca, amb una gran volea, i Moltó, de pilota parada, han tancat el joc en el 10-5. La parella ha dut a terme un joc amb molta serietat i ha estat en tot moment concentrada en el seu objectiu.

El següent joc ha marcat el destí de la partida. Els blaus, amb l’arma de la treta de Pablo i la forta pegada de Sanchis, han tingut dos Val per a posar el 10-10 i continuar lluitant de tu a tu per la victòria. Però els detalls decideixen les finals. Brisca, finalment, ha tancat un quinze que els ha situat a dos punts de l’equip adversari i, llavors, dos quinzes consecutius rojos han posat el 15-5 al marcador i els ha donat mig passaport per al títol. L’equip blau s’ha tornat a descentrar, com en la primera final, i llavors els rojos s’han distanciat 15-5. Sanchis ha deixat de mostrar la seua millor versió i malgrat l’encert de Raül en la punta i la regularitat de Pablo, no han aconseguit tornar a la partida.

Els seguidors de Moltó celebren la victòria amb el nou campió de Barxeta / ULISSES ORTIZ.

Els rojos han passat al dau. Calia rematar la faena per a endur-se el preuat trofeu després de dos mesos de lluites. Els rojos han treballat molt bé el joc, com tota la partida. Sabien que si col·locaven el 20-5 seria quasi definitiu. I així ha sigut, el tant 20 ha pujat a l’electrònic roig i els blaus han passat al dau. El trio pensava remuntar, fer una partida heroica, i han aconseguit el primer pas, el 20-10, però en el darrer joc, amb els rojos de nou al dau, la parella ha demostrat que volia guanyar la Lliga i ha aconseguit el 25-10 final.

La parella, Moltó i Brisca, única del torneig, es proclama així campiona de la Lliga, un títol que sumen per primera vegada al seu palmarés tant Moltó com Brisca. El rest tenia entre cella i cella aconseguir este torneig, mentre que el mitger ha pogut guanyar la Lliga al seu poble natal, Oliva.

Comparteix

Icona de pantalla completa