Diari La Veu del País Valencià
Moltó i Brisca, davant una oportunitat d’or per a guanyar la Lliga de Raspall
La de l’Ajuntament de Barxeta era l’única parella que hi havia a la Lliga Professional de Raspall. A priori, es veia com una parella forta amb el campió individual i un mitger potent com Brisca. Tanmateix ningú no travessava per ells després de la primera partida del campionat en què van ser arrassats, precisament, pel trio de Pablo, Sanchis i Raül. No obstant això, després d’aquella esperpèntica partida al Genovés, Moltó i Brisca van començar a trobar la compenetració i sincronització com a parella per a anar superant un a un tots els trios que han tingut en la contra.

Només van perdre l’última partida de la fase regular contra Ian, Roberto i Lorja per un ajustat 25-20 i s’han mostrat, des d’aleshores, molt segurs, cobrint amb cura els forats que deixa una parella gràcies a un Brisca a què és difícil llevar-li la pilota. A més, Moltó té entre cella i cella aconseguir un títol que li falta –la Lliga– i aquest diumenge, al trinquet d’Oliva, té eixa oportunitat que, des que va aconseguir el segon individual, té assenyalada.

Moltó i Brisca a Bellreguard en la primera final / ULISSES ORTIZ.

El primer pas per a aconseguir el campionat més rellevant per equips el van donar el passat diumenge al trinquet de Bellreguard en vèncer una partida en què van començar al rest però que es va decidir per detalls davant un trio molt potent i compenetrat.

Per la seua banda, Pablo, Sanchis i Raül tenen per davant la missió d’empatar la final al trinquet del poble a què representen com a equip. El trio va començar la Lliga amb molta força i ha mostrat bona sintonia en quasi totes les partides de la fase regular i semifinals. El mitger Sanchis duu el pes de l’equip per la seua experiència amb dos lligues aconseguides malgrat els seus 23 anys. Pablo i Raül, en canvi, juguen per primera vegada la Lliga i eixa falta d’experiència en partides importants podria ser un factor determinant i a controlar per part del de Barxeta i el del Genovés.

En la primera final a Bellreguard, Sanchis va dur quasi tot el pes del joc blau i, fins i tot, van tindre l’opció d’avançar-se i posar el 15-20, que els haguera donat l’oportunitat de tancar amb la potent treta de Pablo des del dau. Tanmateix, el joc va caure del costat de la parella i la victòria es va esfumar. Ara, a Oliva, hauran d’igualar la final si volen tindre l’oportunitat d’aconseguir el títol de Lliga la següent setmana al trinquet de Xeraco en la que seria la partida definitiva.

Sanchis tornarà al trinquet on va aconseguir l’última Lliga / ULISSES ORTIZ.

Malgrat que el trio jugue a casa, ja que representa l’Ajuntament d’Oliva, el públic no estarà tot del costat bla,u ja que Brisca és natural del poble de La Safor i, per tant, de segur que també sent l’alé dels seus seguidors. Al cap i a la fi, la matinal de diumenge viurà una partida decisiva a un trinquet nou i gran que estarà omplert per a l’ocasió. Moltó i Brisca estan davant d’una oportunitat única de guanyar la Lliga mentre que Pablo, Sanchis i Raül tractaran de forçar la tercera partida, que es jugaria el dia 28 a Xeraco.

La final es podrà seguir a Twitter amb l’etiqueta #FinalLligaRaspall17

Diumenge eixirem de dubtes al trinquet d’Oliva. Tanmateix, qui no puga anar a la segona final, la podrà seguir al Twitter oficial de PilotaVeu amb el hashtag #FinalLligaRaspall17.

El públic va gaudir de la primera final / ULISSES ORTIZ.

Comparteix

Icona de pantalla completa