Diari La Veu del País Valencià
Morella organitza show-cookings per donar a conèixer les qualitats de la trufa
RedactaVeu / Morella

Els restauradors de Morella mostraran tots els secrets de la trufa des d’aquest dissabte. Durant els propers caps de setmana, s’ensenyaran les característiques d’aquest ingredient, es podrà aprendre a cuinar i degustar-la en exquisits plats durant els show-cookings. Així, aquest fong no només es podrà degustar en onze restaurants, sinó que es podrà fer en les demostracions culinàries que es realitzaran els dissabtes. Les Jornades de la Trufa es desenvoluparan fins el dia nou de març.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que “la trufa marca el calendari gastronòmic de l’hivern, ja que és un producte exquisit i que ens reporta un gran nombre de visitants”. Per això, ha agraït “la feina que realitzen els restauradors de Morella per millorar la nostra ciutat com a destinació turística, ja que en les Jornades de la Trufa es pot gaudir de la combinació de la qualitat dels nostres productes amb el bon fer dels nostres restauradors”.

Els show-cookings són un bon moment per descobrir tècniques de conservació de la trufa, com complementar-la, com és millor cuinar-la… Aquestes demostracions culinàries comencen aquest dissabte amb el restaurant Casa Roque i continuaran el 8 i 22 de febrer i l’1 de març, amb el Cardenal Ram, el Mesón del Pastor i Daluan. Mitjançant aquestes exhibicions que es realitzen a la Llotja de l’ajuntament de Morella, es podrà aprendre de restauradors que participen en les Jornades de la Trufa.

Cal recordar que aquestes jornades gastronòmiques van començar la passada setmana i són una referència a l’interior del País Valencia. En total hi participen 11 restaurants, que ofereixen menús protagonitzats pel “diamant negre” de la cuina. Els menús costen més o menys 30 euros, el que suposa un preu assequible si es té en compte l’elevat preu del quilo d’aquest fong (uns 600 euros). Tots els plats d’aquests menús estan compostos per trufa, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, fins i tot, postres.

Les Jornades de la Tòfona són les més importants que s’organitzen a Morella i, atrauen un nombre molt important de visitants. Es pot ampliar la informació i consultar el fullet de les jornades a la pàgina web www.morellaturistica.com.

Comparteix

Icona de pantalla completa