Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra sobre els centres de menors: Hem actuat com ho faria qualsevol pare o mare

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres la política de menors del seu departament després de conéixer-se que el centre de recepció de menors de Montolivet es troba en males condicions.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha confirmat aquesta situació, però ha explicat que la seua conselleria treballa des de fa mesos en una solució que passa “pel trasllat dels xiquets a un altre centre”, però que això encara tardarà un temps perquè no hi ha un centre disponible.

La vicepresidenta ha revelat que l’oposició dels veïns d’un barri de l’Eliana al fet que un edifici d’una ordre religiosa es destine a centre de menors ha impedit el trasllat dels menors del centre de Montolivet. Oltra s’ha mostrat severa amb les raons esgrimides pels veïns, principalment el perill de pèrdua de valor dels seus habitatges i la possibilitat que els xiquets acollits pogueren pertorbar la seua tranquil·litat. “Hi ha gent per a tot i, de vegades, te la trobes”, ha manifestat Oltra, qui també ha criticat l’actitud de l’alcalde del municipi del Camp de Túria per sotmetre la decisió a l’arbitri dels veïns.

La cap del departament d’Igualtat també ha defensat la seua actuació tot denunciant en públic les deficiències del centre de menors de Sogorb i els indicis de maltractament dels xiquets, “que havien d’anar a pidolar cada dia el menjar que ningú vol d’un supermercat”. Oltra ha respost a les crítiques rebudes per haver ordenat el trasllat dels menors que des de la conselleria s’ha actuat “com ho hauria fet un pare o una mare”.

La consellera s’ha mostrat especialment crítica amb el PP, de qui ha dit que “pensava que almenys amb els xiquets i els joves, les polítiques dels anteriors governs serien les adequades”. “M’ho vaig creure. Està clar que estava molt enganyada”, ha assegurat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que hui s’ha dedicat principalment a analitzar la situació dels centres de menors al País Valencià.

Investigació de la Fiscalia

A més a més, la Fiscalia de Castelló està estudiant l’informe realitzat per la Inspecció al centre de menors La Resurrecció de Sogorb per a poder investigar si es van produir “maltractaments” als menors que hi residien. Segons fons de la Fiscalia s’investigaran els fets que puguen tindre rellevància penal o que entren en les funcions de ministeri públic. La Fiscalia també ha explicat que no té capacitat per a decidir sobre el tancament del centre, ja que que és potestat de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa