Salvador adverteix a Foment que no acceptarà "cap peatge a l'ombra" a l'AP-7 després del 2019

La Generalitat i una vintena d'ajuntaments presentaran davant el Ministeri un pla amb els accessos necessaris per a quan l'autopista estiga liberalitzada
/ València
18 maig 2017 01:00h
La consellera d\'Habitatge, María José Salvador, junt als alcaldes dels municipis afectats.

La Generalitat Valenciana treballa en la redacció d'un pla consensuat amb alcaldes de diversos municipis del País Valencià per a presentar al Ministeri de Foment una "estratègia conjunta" a abordar després de la liberalització de l'AP-7 a finals del 2019. Aquest full de ruta recollirà les "connexions que faran falta en el futur" en els municipis per on travessa l'autopista de la Mediterrània, i establirà aquells accessos que "deixaran de fer falta".

"No preveiem acceptar cap peatge a l'ombra a l'AP-7", ha advertit la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, a la presentació de l'estratègia aquest dijous al costat d'una vintena d'alcaldes valencians, després d'una reunió conjunta per abordar la situació de l'autopista al tram Tarragona-Alacant.

La concessió a l'empresa Abertis finalitza el 31 de desembre de 2019, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ja va avançar que el Govern espanyol no prorrogarà el contracte, encara que no va confirmar si l'explotarà directament l'Estat o es tornarà a licitar la seua gestió. Salvador ha criticat l'"actitud bastant passiva" i la "inexistent planificació de Foment a només dos anys que vença la concessió". Per això, la Generalitat ha assumit la responsabilitat de l'estratègia conjunta que presentarà al Ministeri després de consensuar-la amb els ajuntaments afectats.

El document es troba "a punt de finalitzar" i els treballs es van iniciar després que el president Ximo Puig incloguera, a les acaballes del 2016, l'AP-7 entre les "carències" del País Valencià en l'Agenda Valenciana d'Infraestructures. Aquesta iniciativa està oberta a l'adhesió de més alcaldes i s'ha marcat com a objectiu "vertebrar el territori de nord a sud, com el Corredor Mediterrani, i prendre decisions sobre les connexions que faran falta en el futur".

next