Diari La Veu del País Valencià
El Consell destinarà 228 milions a trobar faena a majors de 30 anys

La Generalitat ha presentat el pla Avalem Experiència 2017-2019, l’equivalent de l’Avalem Joves destinat, en aquest cas, als aturats més grans de 30 anys i, en especial, als majors de 45 anys. El pla té un pressupost de 228 milions d’euros i el públic objectiu s’estima en 190.600 persones, segons ha explicat aquest dijous el conseller d’Economia, Rafa Climent.

El pla busca formar i requalificar les persones sense faena, orientar-les en la cerca d’ocupació i facilitar ajudes a la contractació. A més, el programa inclou mesures de suport a l’emprenedoria i el treball autònom, com ara assessorament per a preparar plans d’empresa i informació sobre vies de finançament públic a les microempreses.

L’atenció personalitzada és una de les claus de l’Avalem Experiència, que oferirà entrevistes d’acolliment als aturats i atenció centrada en les necessitats formatives de cada persona sense faena, amb la voluntat de facilitar la seua incorporació al mercat laboral.

Puig: “Clar que hi ha futur a partir dels 45 anys”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que el pla està adreçat sobretot a les persones que han patit “d’una manera més greu la crisi” i ha assegurat que el dret al treball és un greu problema que s’ha d’abordar des del diàleg social i amb instruments com l’Avalem Experiència.

“Clar que hi ha futur a partir dels 45 anys”, ha afirmat el cap del Consell, que ha destacat que, si s’acullen al pla 50.000 persones, el PIB valencià augmentaria en tres punts percentuals. No debades, hi ha 215.000 aturats majors de trenta anys i aquest col·lectiu representa el 73,7% de l’atur registrat al Servef, el 63,5% dels aturats que recull l’Enquesta de Població Activa.

Comparteix

Icona de pantalla completa