Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans proposa reformar l’Estatut per a suprimir els aforaments

Suprimir els aforaments per a la classe política. Aquesta és la proposta que ha fet la síndica de Ciutadans (Cs) en les Corts Mari Carmen Sánchez perquè, segons ha indicat, “aquesta figura manca de sentit hui dia. Si es vol combatre la corrupció, no es poden permetre privilegis polítics”. Sánchez considera “fonamental” l’eliminació dels aforaments “per a fer un pas més en la regeneració política”.

En una roda de premsa en què ha estat acompanyada pel portaveu adjunt Juan Córdoba, la síndica de C’s ha explicat que aquesta formació ha registrat una Proposició de Llei per a la reforma “parcial” de l’Estatut d’Autonomia. En concret, C’s advoca per modificar l’article 23.3 i eliminar l’article 31.

Mari Carmen Sánchez: “És el moment d’obrir el debat i veure quins partits aposten per la regeneració i quins no”

“Si hi ha alguna cosa que preocupa la societat valenciana és la corrupció i, si volem combatre la corrupció, no podem permetre privilegis”, ha subratllat Sánchez. La diputada ha assenyalat que la figura dels aforats va nàixer en un moment en què calia que els càrrecs electes i els membres de l’Executiu “tingueren garantit el seu dret a la llibertat d’expressió”. Però,”hui, aquest dret està garantit i la figura de l’aforat manca de sentit, ja que els jutjats ordinaris són absolutament imparcials”, ha apuntat.

La síndica de C’s Mari Carmen Sánchez, amb el portaveu adjunt de la formació, Juan Córdoba, aquest dimecres, durant una compareixença davant els periodistes./ CIUTADANS

Finalment, C’s ha lamentat que molts partits han utilitzat aquesta figura “com a estratègia política per a evitar l’obertura de judicis orals o, fins i tot, per a dilatar processos judicials”. Davant tot això, C’s reclama el suport de la resta de grups polítics atés que, en paraules de Sánchez, “és el moment d’obrir el debat i veure quins partits aposten per la regeneració i quins no”.

Comparteix

Icona de pantalla completa