Diari La Veu del País Valencià
Toni Gaspar presenta 2.015 avals per les primàries del PSPV
Europa Press / València

Gaspar ja ha superat els 1.643 suports que, com a mínim, requereix cada aspirant per a ser candidat. En declaracions als mitjans de comunicació en la seu del PSPV, ha destacat que açò significa que els socialistes valencians “van a celebrar primàries per a triar al candidat a la Presidència de la Generalitat”.

El també alcalde de Faura (Camp de Morvedre) i diputat provincial ha donat les gràcies als “companys i militants” que l’han avalat i els que ho faran el cap de setmana. Ha destacat el “esforç” que ha hagut de fer per a arreplegar aquests suports, atès que manca de “aparell orgànic”. Així, ha assenyalat ha establit “una relació personal amb cadascun dels militants”.

En aquesta línia, considera que “pot ser que ho tinga més fàcil” l’altre candidat a les primàries, el secretari general del PSPV, Ximo Puig. Sobre aquest tema, ha recordat que va demanar que Puig, mentre dure el procés, “momentàniament deixe les funcions de secretari general”. “De cara a tots és una cosa exemplar”, ha postil·lat.

Toni Gaspar ha destacat que va a continuar amb la recollida d’avals, atès que el termini per a açò finalitza dilluns que ve, i ha subratllat que “valen tant els que presente hui com els que es puguen arreplegar fins a l’últim dia”.

“L’any 2015 és l’objectiu”

Ha assenyalat que ja ha presentat el primer grup d’avals “perquè acaben els esforços inútils” i, sobre aquest tema, ha indicat que “aquest últim tram serà més relaxat”. A més, ha assenyalat que ha presentat aquests 2.015 primers avals per una qüestió “simbòlica”, ja que “l’any 2015 és l’objectiu”.

El dilluns finalitza el termini per a la recollida d’avals. Després es reunirà la Comissió de Garanties, que comprovarà els avals i proclamarà els candidats. Posteriorment, s’obrirà “el procés més important”, quan “els simpatitzants vinguen a participar i és on anem posar tota la carn a la graella”, ha subratllat Puig.

Preguntat per la petició que va fer que se cessara al secretari general de la Federació de Serveis Públics (FSP) d’UGT PV, Luis Lozano, com a membre de la Comissió de Garanties Electorals Nacional en considerar que “vulnera la neutralitat i imparcialitat” del càrrec, ha explicat que aquest òrgan “va responent a allò plantegem a poc a poc”. Ha assegurat que no té cap queixa” i confia que atenga totes les peticions.

Comparteix

Icona de pantalla completa