Diari La Veu del País Valencià
La Junta de Govern rebutja el cartell de la Fira Taurina de Fogueres

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alacant ha votat en contra de l’aprovació dels cartells de la Fira Taurina de les Fogueres de Sant Joan, que se celebrarà el mes vinent i que va ser presentat la setmana passada amb polèmica, ja que van utilitzar la imatge del poeta oriolà Miguel Hernández.

El portaveu municipal de Compromís, Natxo Bellido, ha explicat que l’aprovació del cartell “mai havia passat per Junta de Govern, sinó per decret de la Regidoria d’Infraestructures”, per la qual cosa la seua formació, Compromís –que ha votat en contra, juntament amb Guanyar Alacant–, ha instat a “retirar-lo” i a aprovar-lo per decret.

En la compareixença pública posterior a la Junta de Govern, el portaveu municipal, Natxo Bellido, ha exposat que el rebuig s’ha produït per la majoria a la Junta que sumen el seu grup i Guanyar Alacant, enfront del PSPV. Sobre això, ha indicat que Compromís havia sol·licitat que es retirara la publicació per a determinar com s’havia aprovat el cartell en anys anteriors.

La fira es compon aquest any de quatre corregudes de bous, una de piques i una novillada. Seran els dies 21, 22, 23, 24 i 25 de juny; també hi haurà una sisena correguda el 6 d’agost. Al cartell apareix Miguel Hernández, segons la Federació de Fogueres, com a homenatge “al 75 aniversari de la seua mort” i com a referència “a un dels seus poemes sobre el món de la tauromàquia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa