La Raíz, Zoo, Oques Grasses i Escala i Corda actuaran a la final del Sona la Dipu a Sueca

/ Sueca
15 maig 2017 01:00h
El grup Zoo actuarà a Sueca

La gran final del Sona la Dipu Pop-Rock 2017 ja té cartell, data i escenari. Serà a Sueca, el pròxim 2 de setembre i en plenes festes, quan es decidirà el guanyador del concurs. Els finalistes actuaran en un concert amb un cartell immillorable al costat dels grups La Raíz, Zoo, Oques Grasses i Escala i Corda Dj set.

Pau Roselló, regidor de Festes, s’ha mostrat molt content pel fet que siga Sueca l'elegida per a la gran final d'este concurs impulsat per la Diputació de València i ha afirmat que “este cartell servirà per potenciar l’atractiu d’estes festes i poder així arribar a un públic més ampli, més enllà del local, atès que es tracta de grups amb gran renom i prestigi”. El titular de Festes ha subratllat també que la celebració de la gran final a Sueca no suposarà cap despesa per al municipi pel que fa a la producció i la realització dels concerts.

La Raíz, nascut el 2006 a Gandia, ho aposta tot a una carta. Sueca serà l'únic escenari valencià on actuarà el grup de moda de la Safor, un grup, no obstant, reconegut més enllà de les nostres fronteres. El grup, que no ha deixat de collir èxits en una evident trajectòria ascendent, ha estat reconegut per revistes de renom del panorama musical com “els reis de la música alternativa a l'estat espanyol”. Argentina (Buenos Aires) i Xile (Santiago de Xile) han estat les primeres parades del seu nou tour La Hoguera de los Continentes.

El grup Zoo, per la seua banda, també naix a Gandia al 2014 i està format per cinc components. El seu estil musical és rap, hip-hop, rock i ska però també fa mescla amb ritmes electrònics. Les seues lletres tracten sobretot temes polítics i socials d’actualitat. Tempestes vénen del sud va ser el seu primer disc, publicat el 2014, i el seu segon àlbum ha estat llançat este 2017 sota el títol Raval.

El grup català Oques Grasses, naix l’any 2010 a Girona, encara que no es van donar a conèixer fins el 2012 amb el seu primer disc Un dia no sé com, amb el qual guanyaren el premi Enderrock al grup revelació. L'estil de la seua música s'emmarca especialment dintre del reggae-pop. Esta format per set membres, la majoria dels quals han estudiat a l’Escola Superior de Música de Catalunya. El grup ha arribat a actuar al SummerFest de Milwankee i al SummerStage Festival al Central Park de Nova York el 2014 i al 2015 va aconseguir el premi Enderrock al millor videoclip per “Sexy” del seu segon àlbum Digue-n’hi com vulguis. L’últim disc l'han llançat l’any passat baix el títol, You Poni.

Per últim, Escala i Corda (Dj set) naix a Benissa. A les seues sessions es pot escoltar des de reggae, mestissatge i rock fins electro o drum & bass. Amb poc més d'un any de vida, Escala i Corda ja ha actuat a festivals de renom com el Feslloch, el Festaborigen, el Summer Closing Party o al Xalònia. També han punxat a sales com El Loco Club o Mogambo de València, Sala Simbiosi d'Alzira, entre d’altres, i també a les festes de diferents pobles i ciutats com ara Sueca.

Les entrades del concert ja estan a la venda en el següent enllaç 

Sona la Dipu Pop-Rock 2017

Per altra banda, este cap de setmana tindrà lloc la primera semifinal dels grups participants al Sona la Dipu Pop Rock 2017 a Burjassot, a la festa de presentació del Festival de les Arts. En esta ocasió seran tres els semifinalistes que actuaran junt amb els grups Sidonie, Rayden, La Habitación Roja, Los News i Bearoid Dj Set.

En l'actual edició prendran part del certamen, que promou l'àrea de Joventut de la Diputació de València, vora un centenar de grups. El festival va arrancar fa unes setmanes a Cullera, i després de quatre concerts i quatre semifinals, conclourà al setembre, a Sueca.

next