Diari La Veu del País Valencià
Puig i Urkullu abordaran dimarts a Vitòria la millora de la connexió València-Bilbao

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, realitzarà aquest dimarts 16 de maig un viatge institucional al País Basc, en què mantindrà una reunió amb el lehendakari Íñigo Urkullu i visitarà el port de Bilbao. L’eix central de la trobada serà la connexió entre els ports de València i de Bilbao a través de la línia ferroviària Sagunt-Saragossa-Bilbao.

El viatge està emmarcat en la sèrie de contactes que ha mantingut el president Puig amb els caps dels executius de comunitats autònomes amb interessos comuns. Fins ara, s’ha reunit amb els presidents de Múrcia, Aragó, Catalunya, Andalusia i Balears.

En la trobada amb el president del govern basc s’abordaran diferents aspectes relacionats amb el desenvolupament econòmic. L’eix fonamental serà la connexió entre els ports de València i de Bilbao a través del corredor Sagunt-Saragossa-Bilbao. Aquesta línia, “que necessita una urgent inversió per a poder ser competitiva, és essencial per a poder connectar tant els recintes portuaris dependents de les dues autoritats portuàries com l’enllaç amb les zones logístiques instal·lades a Aragó”, segons la Generalitat. Els governs valencià i aragonés ja han rubricat un acord conjunt per a reclamar al Govern espanyol aquesta inversió.

La Generalitat Valenciana considera que la línia ferroviària Sagunt-Saragossa-Bilbao és “essencial” per a poder connectar tant els recintes portuaris dependents de les dues autoritats portuàries com l’enllaç amb les zones logístiques instal·lades a Aragó”

En la reunió, el president Ximo Puig i el lehendakari Íñigo Urkullu abordaran estratègies conjuntes per a reclamar aquesta infraestructura reclamada pels empresaris. Un recent informe encarregat per la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) ha demostrat que és necessària i eficient econòmicament. A més, ambdós presidents autonòmics tractaran sobre polítiques industrials i d’innovació i aspectes del teixit productiu que comparteixen tant el País Valencià com el País Basc.

Abans de la reunió amb Urkullu, el president, acompanyat del president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, realitzaran una visita institucional al Port de Bilbao, on els directius dels dos recintes portuaris signaran un conveni de col·laboració.

Comparteix

Icona de pantalla completa